stark, uthållig och mjuk.

Jag har lärt mej massor om min kropp de senaste två åren. Massor! Det är litegrann som att lära känna sig själv igen, eller lära sig cykla. Träna upp kroppens minne och få musklerna att förstå vad det är de ska göra. Eftersom jag inte varit en tränande person i mitt vuxna liv, på riktigt, så är det inte så självklart att jag fixar alla utmaningar bara sådär. Jag kan inte kräva att kroppen ska förstå vad jag menar när jag i huvudet tänker att den ska förflytta en skivstång från A till B, jag måste lära den. Jag måste nöta in nya mönster, få igång nervsystemet och lokalisera var i kroppen jag ska vara aktiv och var jag ska vara i avslappning.

För kroppen minns. Det är ju så den är designad att göra, annars skulle vi gå omkring och vara lealösa och overksamma i allt vi gör. Det vi gör, det blir vi bra på. Så lätt att glömma när allt går i hundraelva knyck och allt ska sitta som ett smäck helst redan igår.

Om och om igen tackar jag yogan för mitt tålamod. Att jag inte längre ger upp genast det tar emot. Jag står hemma i garaget med min skivstång och det är verkligen inte bara lajbans och änglakörer. Det är fanimej svinjobbigt mellan varven. Får bara lust att slänga stången i golvet och banna kroppen, som tvekar, som inte orkar, som inte fattar hur jag menar och som inte bara copy+paste:ar det perfekta lyftet.

Men jag ger mej inte. Jag andas in och börjar om. Igen och igen.

Likadant när jag springer. När lungorna känns för små och jag lider alla kval man kan lida för att alla andra verkar springa så mycket snabbare. När jämförelsemonstret knackar mej på axeln. Eller när jag står mitt ute i skogen med mjölksyretunga ben och skavsår på lilltån och ångrar att jag valde den längre vägen. Då måste jag aktivt påminna mej själv om att jag inte är designad att springa snabbt, utan jag är av segare virke, uthållig och stabil. Jag glömmer också ibland att jag ju inte löptränat ens i två år ännu! Jag är newbie så det sjunger om det, men lycklig ända in i lårmuskeln trots det. För min kropp har svarat oerhört på min löpning, den suger i sig som en svamp och den lär sig. Lär sig för varje löpsteg.

Så när jag tänker på den kropp jag har idag, så kunde jag inte vara mer tacksam. Det handlar inte om skönhetsideal (ävenom jag råkar gilla snygga armar, haha) och det handlar inte om beach2014. Det handlar om att förvalta den kropp jag fått, ta hand om den och använda den. Och eftersom jag är en väldigt fysisk person på alla sätt, så ligger det väldigt nära mej att satsa så mycket som jag gör på träning idag.

Hela tiden jämsides med yogan, som mer än någonsin bär allt. Allt. Och jag tar det som ett bevis på att jag hittat rätt även där. För allt klaffade när kundaliniyogan störtade in i mitt liv. Ända sedan den första kriyan visste jag. Det är helt fantastiskt när jag ser tillbaka. För det blir rätt, när det är rätt. Tack vare yogan får min själ bo i en stark, uthållig och mjuk kropp idag. Precis som det hela tiden varit tänkt.

Annonser

12 reaktioner på ”stark, uthållig och mjuk.

 1. Tack för länkningen! Kul att kunna inspirera. :-)
  Och du har så rätt i det du skriver. Jag är likadan. Jag behöver påminna mig om att jag är ”nybörjare” i löparkretsar. Och även att alla inte kan BLI lika snabba, oavsett hur många år man tränar.
  Det enda man ska göra är att älska det man gör!! :-))

  Kram M

 2. Copy and paste…ha ha ha! Du är underbar!!! Jag vill också copy och paste’a många saker som bara inte går…typ laga mat. ;) Kram

 3. Sat Nam och Amen♥

 4. Ja du skriver så det känns, ända in i lårmuskeln, haha!

 5. När det är rätt känns det direkt. Så sant min vän <3

 6. Ännu en gång käftsmäller du mig med din klokhet! Varför är man så elak mot sig själv? Varför förvaltar man inte den fantastiska gåva man fått – kroppen?
  Med hjälp av Yoga, meditation, mindfullness, cykling, skogspromenader och odling arbetar jag mot att förstå det men tack för påminnelsen :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s