tiden mellan tanke och penna. och en lista.

Himmel. Jag läser gamla texter. Gamla bloggar. Och gamla papper. Det är något alldeles särskilt att läsa tillbaka, om det så handlar om dagböcker eller dikter som gömts längst under i lådan. Så tydligt allting blir.

Jag har alltid skrivit på något sätt. Alltid. Det har funnits i mej ända sen jag lärde mej läsa och skriva. Jag fascineras av ord, av hur de kan länkas samman och skapa känslor, förnimmelser, tankar, minnen. Det är lättare för mej att skriva än att prata. Jag behöver tiden mellan tanke och penna för att kunna formulera mej rätt. Jag pratar oftast för snabbt och ogenomtänkt, hinner inte med mej själv. När jag skriver så landar allt liksom i bättre ordning och mer rätt än om jag öppnar munnen.

I mitt tillbakaläsande snubblade jag över en lista, som har snart fem år på nacken. En gammal blogg, ett gammalt liv, men samma tjej och kunde ha skrivit samma lista idag (förutom punkt 7 – kan inte bry mej mindre idag).

*****

1. Jag är den viktigaste personen i mitt liv!
Det lärde jag mej när jag mådde som sämst och gick i samtalsterapi för några år sedan. För om inte jag tar hand om mej själv först, så kan jag inte heller ta hand om andra.

2. Jag älskar böcker. Fast jag köper inte särskilt många i året. bara sådana som jag verkligen känner 100% inför.

3. Jag är rätt flummig av mej. Egentligen. Har alltid varit det. Så ”dethär med yogan” känns inte som nån jätteöverraskning precis. Jag har alltid fascinerats av alternativa människor och/eller människor som valt lite annorlunda i sina liv. Jag har också alltid känt mej lite utanför, inte sådär negativt, utan mer som en betraktare. Idag grubblar jag inte så mycket på det, men så har jag ju hittat hem också och är numera omgiven av människor som mer eller mindre valt att ta itu med sina liv. För det är kanske det jag har lite svårt för – att man bara låter livet rulla på och inte lever det. Jag förstår inte hur man bara kan låta bli. Liksom.

4. Jag tycker inte om traditioner och sådant som får mej att känna att jag borde och måste. Jag gör helst på mitt eget sätt och bryr mej inte särskilt om vad andra tycker och tänker om det.

5. Jag är en sådan som skulle gå in i det där mörka rummet och i den där trånga gränden och det där suspekta huset… i den där skräckfilmen… och inte fatta vad det är jag ska vara rädd för!

6. Jag är urursel på matematik och också allt annat logiskt tänkande. Jag är en sådan som använder miniräknare när jag ska räkna 16-8. Typ. Jag kan inte huvudräkning och orkar inte anstränga mej. Har till och med slutat skämmas över det.

7. Jag är en dålig förlorare (fast jag kan klistra på pokerfejs och agera diplomatiskt).

8. Jag är trädgårdsintresserad och har legat i för att skapa min oas på vår gård. Jag har tom. gått en termin på trädgårdsmästarutbildningen, men livet kom emellan och jag insåg att jag inte ville jobba med Det Gröna, utan bara ha det som mitt andningshål.

9. Jag skulle vilja testa att köra rally! På riktigt. Jag är farligt förtjust i när det går fort – men bara när jag själv sitter bakom ratten!

10. Och så avskyr jag att borsta tänderna. Av hela mitt hjärta. Ändå gör jag det morgon&kväll och ibland även däremellan – för samtidigt har jag världens noja för tandsten, tandlossning och ja, tandläkare!

Annonser

6 reaktioner på ”tiden mellan tanke och penna. och en lista.

  1. Samma här! :-)
    Jag har kvar dagböcker (i bokform) sen jag började skriva som 8-åring. Det var inte så avancerat då. Hihi! Men roligt. :-)

    Kram M

    • Jag skrev aldrig dagbok, tröttnade efter tre dagar. Men skrev dikter som värsta Runeberg och det var nog hjärta&smärta så det räckte och blev över :D

  2. Nämen den där listan kommer jag ihåg! Fem år sa du? Känns som… ifjol. ..

  3. Kommer också ihåg listan. Ja det är fint ibland med tillbakablickar och där är bloggen ett bra hjälpmedel. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s