grön energi och korkekar.

20140518-102942.jpg

Hasar runt, lite trött sådär. Lättad att jag faktiskt inte måste så himla mycket. Slutar inte förundras över maj och allt som ska knölas in just nu. Allt. Som när det sista ska tryckas ur tandkrämstuben. Skäms nästan, men bara nästan, över att jag inte flänger runt på alla vårkonserter, vårfester och balunser. Beundrar alla familjer som ligger i för kung och fosterland för att vara barn, förskolor, skolor, föreningar och svärföräldrar till lags. För att hinna med allt. Allt. Samtidigt blir jag så matt. Ärligt, fler av oss borde sätta oss under korkeken och bara lukta på blommorna.

Håller ett prova-på-yoga-pass för ett gäng förskolelärare på fredagkväll. Känner mej välsignad, som får förmedla yogans kraft och effekt på det sättet. Att de valde yoga till sin kväll, att de visste det är det de behöver, som motvikt till sitt utmanande jobb med barn. Det ger mej minst lika mycket, som att själv sitta på min matta.

20140518-104244.jpg

Efteråt går jag ut. I skogen. I den första kvällen när det tydligt känns att värmen är på väg. Fåglarna, ljuset och grönskan. Springer inte, går. Som i meditation. Som att sitta under korkeken.

20140518-103814.jpg

Vilar mej genom lördagen. Smådäckad av ladies holidays och anammar allt det stillsamma. Rycker ett grässtrå här och där, inviger terasshäng tillsammans med de som betyder mest för mej ❤️ och plockar litegrann i växthuset. Växthuset som inte längre härbärgerar tomater och gurka, utan mer och mer bara är mitt yogarum om somrarna. En stor Fjärilsranka breder ut sig alltmer och i dess lövverk skymtar Ganesh, som hjälper oss att ta oss förbi hinder och genom motgångar. Om Gam Ganapataye Namaha.

20140518-105357.jpg

Och idag. Idag. Strålar solen och gräsklipparna surrar redan i grannskapet. Vaknade tidigt och gjorde en kriya för green energy (så mycket sådant omkring oss nu, bara vi tar oss tid att känna det!) och min pågående meditation, den som jag har en tendens att snarka till i, oh my, den utmanar mej. Nu, fortsätta inreda yogahuset i glas och ikväll ska jag sjunga där tillsammans med Nirinjan Kaur i Spirit Voyages 40-dagars sadhana, Restoring your personal power. Sat Nam.

Annonser

13 reaktioner på ”grön energi och korkekar.

 1. Åh. Ett sommaryogarum! Så vackert. Så mycket jag ser framför mig i just den meningen.

 2. Fast det är ju oerhört att släppa alla krav och bara vara! Fler skulle definitivt behöva göra det. I alla fall till en viss del (inkl jag själv). Jag har blivit liiite bättre på det, men jobbar fortfarande en del på det. :)

  Kram M!

 3. Green energy kriya, min favorit. Jag drömmer också om ett yogaväxthus och ”om gam ganapataye namah slog an en ton i mig nu. Stor Kram

 4. Jaaa sitta under korkeken. Jag tänker mycket på det idag, främst för lillemans skull. Hur han behöver ha lugnet hemma när det blir så stökigt på dagis. Det är lätt att glömma sådant när man har ett utåtriktat och socialt barn. Även de behöver få samla sig och samla ny energi. Landa.
  Sat Nam <3

 5. Nästan så jag känner mej lite sträng ibland, med mitt predikande :) men det ÄR viktigt att våga vila och våga hoppa av det snabbaste tåget!
  Kram på er!

 6. Åh, stillhet, vila, ha lite småtråkigt och ny energi, såna små oas-helger är de allra bästa. Försöker allt vad vi kan att ta bort och skala av, tyvärr går inte allt att få bort. Men vi hade en lördag som den du beskriver, det var ljuvligt.

  Förresten, tänker på din Emma Ö-helg. Jag är helt okunnig på finsk geografi, men hur sjutton tar man sig till dig med flyg? Var är närmaste flygplats, liksom? Ska kolla hur länge jag får flyga! Sen vet jag att jag också bor i knasiga trakter för vidare transport, men försöka kan man :-)

 7. Härliga ord, jag börjar nästan gråta här över hur vi flänger runt och ska vara ”nån annan” till lags, vem nu den där annan är, eftersom många har fullt upp med sitt och knappt ens märker den som försöker vara till lags. Ouch! Skön motvikt att läsa det här blogginlägget. Och ta det lugnt.

  • Så är det ju, tyvärr. Som om vi glömmer bort oss själva, glömmer här & nu. Tack för dina fina ord, Ylva ♥

 8. Snyggaste byxorna! Och du skriver som alltid så bra.

 9. Så sant så. Yogan finner sig hos oss alla, vare sig det är i asanas eller i livsåskådning.

  Namaste

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s