mellandagen.

Värmebölja. Över +25 i skuggan. Nästan overkligt. Min inre termostat har inte riktigt hunnit med i svängarna och jag känner mej varm. För varm. Nej, jag klagar inte, det handlar inte om det. Det är bara ett stilla konstaterande. Tänker att det säkert hänger ihop med min känsla att jag blivit varmare överlag. Jag fryser ju inte så förskräckligt längre. Har nog aldrig gått så ofrusen genom en vinter, som jag gjort nu.

Förundras över min olust att vara ute länge i det direkta solljuset, i den stillastående hettan. Där jag alltid velat vara. Sitter små stunder med min bok, men blir snabbt irriterad, för varm och olustig. Pittaöverslag på en gång. Ständigt balanserande så Pitta inte tar överhand, been there… Ser ju tydligt nu, i efterhand, hur värmen och solen påverkat mej genom åren. Först nu har jag kommit till den punkt där jag bättre förstår hur det fungerar, och hur jag mår bäst som den Vata jag är (med en stark Pitta).

Ja, jag pratar alltså ayurvediska.

20140524-152701-55621590.jpg

Så det blir lite avslaget med allt. Klipper gräset (svett!), mixar till en grön drink, fotar några blommor, går in, går ut igen. Har ingen lust att träna (jag skulle nog dö värmedöden är jag rädd) och morgonens meditation blev nästan en parodi på rastlöshet. Har kvar Adi Shakti-meditationen och hoppas jag kan frambringa ett stabilare fokus då. Det är som det är.

20140524-152734-55654776.jpg

20140524-152734-55654143.jpg

20140524-153526-56126878.jpg

Smålängt efter tonåring, som är nere i huvudstaden på Stafettkarnevalen och en äkta hälft, som är på jobb. En mellandag. Ett mellanting. Liten matthet, som också kan beskrivas som pre-semestertrötthet. Smått handfallet och flämtande. Orka lite till.

Annonser

12 reaktioner på ”mellandagen.

 1. Lite samma här Pittan i mig har gjort att jag aldrig gillat att pressa i solen, som ung gjorde jag det ändå ( ville så gärna bli brun :)) Idag är skuggan mitt ställe! Längtar också efter mannen som jobbar och barnen som är utflugna. Kokhett väder. Lite avslaget och liten ensamt. Kramar!

 2. Vill bara säga att man blir brun i skuggan med. Det vet jag efter många år i Italien och sedan barnen kom lever jag i skuggan på sommaren. Skönt det med. Kram

  • Jag är ju väldigt ljus och det är egentligen ingen skillnad hur mycket jag skulle ”pressa” så blir jag aldrig brunbrun :) Det är mer att jag njuter av solen, känns lite som waste att vara i skuggan :P

  • Jag vet! Men när jag var ung vågade jag inte tro det :)

 3. Hänger inte med i orden…. ;-)
  Men förstår vad du menar. Hängde gärna hela dagar i solen när jag var yngre. Idag FATTAR JAG INTE hur jag orkade…??? En halvtimme och jag är nöjd.

 4. Vad tror du det beror på, att du blivit varmare?
  Jag känner så igen mig i värmen. Rastlös, korta stunder här och där. Pust och stånk.

 5. Fina bilder! Det har verkligen varit plågsamt att vara ute i solen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s