tillvaro.nu

Bild

Det är inte mycket nu. Ovant. Sådär så jag mest bara tittar omkring mej och undrar var all tid kommit ifrån. I love it. De första semesterdagarna handlar som vanligt mycket om att landa och skaka av sig ett helt års dammlager. För mej känns ofta sommarledigheten som en större nystart än nyåret. Tid för förändring.

Kvällstrött som jag är har jag inte ännu hunnit njuta några ljuva försommarkvällar. Jag sover istället. Länge och mycket. Så nödvändigt och så himla skönt. Hör ju till dem som inte förstår sig på nattsudd och långa sovmornar. Jag vill vakna tidigt och ha hela dagen framför mej, sover gör man ju om nätterna. Enda av den sorten i vår familj kan jag berätta…

Sprungit mer de senaste dagarna. Samlar kilometrar längs med barrstigarna. Är rätt ensidig i min löpning just nu, inga intervaller att tala om – nöter mer backar istället. Seg och slitstark är mitt mål och jag vågar påstå att jag är på god väg. Ler i mungipan åt mej själv och mina tankar kring löpning när jag kom igång för snart två år sedan. Föreställningen att löpning bara handlar om att bli snabb(are). Själaglad att jag lett mej själv ur den villfarelsen.

Ny springsele åt vovven är senaste bästa köpet, både han och jag gillar den bättre än halsbandet som på flera sätt är mindre bra. Nu ser jag ännu mer framemot att ultraspringa med honom i skogen i sommar. Han har helt klart gett mervärde åt löpningen och upplevelsen. Perfekt att han på vintrarna får vara den jakthund han är och på sommarhalvåret vara min sidekick på stigarna.

Men tillbaka till eonerna av tid plötsligt. Det lyxiga i att inte kunna bestämma mej för vad jag helst vill göra. Springa långpass, frivända musten ur mej eller marklyfta så jag inte kan springa på fyra dagar sen?! Eller bara sätta mej tillrätta på yogamattan i mitt glashus och låta minuterna, ibland timmarna, bara flyga iväg. Vad jag än väljer – veta att jag kommer hinna.

Annonser

4 reaktioner på ”tillvaro.nu

  1. Så skönt att du inte ”upplevelsestressar” nu när du har semester! Jag gillar också att vara, drälla lite, gå till min koloniträdgård vilket tar två minuter, gå till skogen på två blankt också eller som igår, mycket sen kvällspromenad med sonen längs stranden, titta på en myggsvärm, höra lärkor svepa genom luften, se en livsnjutare glida fram i en träbåt över fjärden. Lite för enkelt för somliga, allt för mig. Sat nam, vi ses nog i höst! :)

    • Så är det! ”Lite för enkelt för somliga, allt för mig” ♥

      Jaaaa, så glad jag blir att du kommer, finemang & Wahe Guru!!

  2. Var har du hittat springselen åt hunden? Jag har sökt en länge åt Candy men hittar ingen som sitter riktigt bra…

    • Hittade på Musti ja Mirri, fanns i alla möjliga storlekar. Denhär är made by Rukka och är mer än prisvärd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s