meditation, energidesign och bärkraft.

Bild

Tagit mej all tid i världen att meditera denhär veckan (förutom Adi Shakti:n då, som jag glömde…). Det är mitt absolut säkraste sätt att hitta rätt. Mitt sätt att landa i kroppen. Egentligen ingen skillnad hur jag arbetar med min kropp i kriyor, i specifika asanas eller i träningen överlag – skulle jag inte meditera, skulle inget någonsin integreras och manifesteras. Inte på riktigt.

Det är sittningen. Vilan. Att vara i meditation. Som är grovjobbet. Det fundamentala.

Många tankar har kommit och gått. En del saker har bubblat upp och skingrats när jag sett dem. That’s it. Se, men inte fastna. Känna, men inte fastna. Låta bli. Låt vara. Bara vara.

Igår eftermiddag klickade jag igång en videolektion och meditation med Yogi Bhajan, som jag fick av mina lärare i ”examensgåva” på yogalärarutbildningen. Ett av mina favoritmantran Rakhe Rakhanhar är bärande i meditationen och det händer verkligen saker i mej när jag får jobba med det. Alltid gjort.

Och jag förundras över effekten. Där sitter jag på lektion med Yogi Bhajan himself. Där! ävenom det är inspelat för rätt många år sedan. Videobanden med honom har den effekten. Han skär genom tid och rum. Vi såg en del lektioner med honom på utbildningen och det var som att han satt framför oss. Likadant när man gör meditationer eller kriyor – han är inte i rummet rent fysiskt som lärare, men han är ändå där. Bullshit säger någon. Jag säger, no shit.

Upplyftande. Trappstegseffekt.
Meditation bär. Långt.
För mej är det lika sant att det bär oavsett om jag gör min grej i ensamhet, instängd på mitt rum. Eller om jag låter mej vägledas av en skäggig guru, på ett videoband från 1983. Kundaliniyoga funkar så. Det skär, som sagt, genom tid och rum. Energidesign. Energiarbete. Tidlös energi. Allt är energi. Allt.

Annonser

10 reaktioner på ”meditation, energidesign och bärkraft.

 1. Människor med karisma skär rakt igenom vad som helst. Jag kan se gamla klipp på Marin Luther King och förundras över de känslor och närhet de väcker. Skönt att du har några klipp på er guru eftersom han inte lever längre.
  Det låter som du har en skön ledighet med mycket andlighet. Kram!

  • Precis så är det. Tacksamt för oss efterlevande att ha tekniken att tillgå, det blir en ytterligare dimension än att ”bara” ha skrifter att tillgå.
   Andlighetens tid sannerligen.
   Kram!

 2. Vad skönt att ha riktigt gott om tid att meditera ordentligt! Det är otroligt vad viktig meditationen är! Så enkel, men så kraftfull, så där så man vill att alla ska ska förstå. Hoppas du har en riktigt härlig semester!

  • Det är nog detta jag saknar mest i vardagen. Då prioriteras mest bara det nödvändiga för att hållas på banan. Nu finns tid att fylla på rent fundamentalt. Viktigt och härligt!
   Kram!

 3. Lika underbar trailporr här som i min blogg. Love it! :-)
  Kram M

 4. Tänk att det finns så många fantastiska mantran. I love. Härligt med meditationen. & närvaron av gurun med Stort G. Kram

 5. & nu fungerade det att kommentera igen. WaHe Guru♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s