ang sang wahe guru.

Så tuffar tåget hemåt igen. Underbart är kort, men det var precis så det skulle vara denhär gången.

Mirabai Ceiba var superfina. Förstås. Vackra människor. Vacker utstrålning. Detdär kundaliniyogiska skimret, som jag inte sett någon annanstans. Musiken, rösterna och vibrationerna.

20140614-192724-70044415.jpg

Vi börjar dagen med att väcka våra egna röster. Vår andning. Vår kropp. Känner med en gång att det är på cellnivå. Inte konstigt, inte oklart. Det bara är. Djupgående. Blir svettig av de, till synes, enkla rörelser vi gör. Men när man gör pranayam och man slutar tänka, då fungerar allt inifrån ut.

Vår kriya är kort. Intensiv. Omgiven av mantrasång.

20140614-193307-70387821.jpg

Gift of life, som workshopen heter, förflyttar oss bakåt längs med vår egen tidslinje. Får oss att skönja avgörande ögonblick i vårt liv. Får oss att avtäcka det genuina jaget. Onödigt svårt att förklara, men inte ett dugg onödigt där och då. I meditationen, i det djupa syftet.

Och jag sitter där. På min matta. Med alla de yogiska attributen, sjungande ett mantra så snabbt att tungan snubblar över orden, vibrerar mot gommen, får hela huvudet att vibrera. Gongen som dundrar från scenen och allt blir ljud. Ljud. Ljud. Ljud. Där och då – återigen hjärtat som svämmar över av insikt. Full övertygelse att detta är SÅ min väg. Så min väg!

Det oförklarliga. Den absoluta tilliten. Kundaliniyoga är mitt verktyg. Inget annat transformerar mej så mycket. Inget leder mej så rätt.

Alla små galenskaper kundaliniyogan innehåller, alla knasigheter och underfundigheter. Bara älskar det!

20140614-194140-70900462.jpg

20140614-194141-70901040.jpg

20140614-194140-70900755.jpg

På lunchen. På en parkbänk. Tillsammans med min favoritPamela. Pratet om livet. Om yogan. Om workshopen. Så tacksam över dessa härliga människor, som klampat in i mitt liv via yogan. Love ya!

Eftermiddagen i Venus’ tecken. Dans och meditation, både ensam och i par. Par. Tillsammans. Det lite jobbiga att behöva göra tillsammans med en okänd. Se varandra i ögonen i dansen, i meditationen, i stillheten. Samtidigt inser jag att min rädsla är förminskad, det är inte så farligt att jobba i par. Jag dör inte av att se en annan person i ögonen en timme, två, tre. Det går. Det finns en väg genom det också. Och på andra sidan den vägen en stor lättnad, liksom ett utrymme som bjuder in de goda sakerna. Gör hjärtat lite mera tillgängligt, lite mera öppet och lite mera ärligt. Det är en befrielse!

Till sist mediation i en stor ring. Hand i hand. Mantrans kraft. Samhörigheten. (Kundalini)yogans förenande effekt.

Och jag packar tacksamt ihop mina saker. Trängs i ett överfullt omklädningsrum. Helare, gladare, påfylld och uppfylld. Ang Sang Wahe Guru – ”The dynamic, loving energy of the Infinite Source of All is dancing within my every cell, and is present in my every limb. My individual consciousness merges with the Universal consciousness.”

Annonser

7 reaktioner på ”ang sang wahe guru.

  1. Åhh tack, precis vad jag behövde höra idag när det har blivit några dagars yogapaus & jag har lite svårt att hitta till mattan. Kundaliniyoga rules, det visste jag hela tiden… Kram

  2. Det låter helt underbart för dig Nina. Du har hittat DIN yoga. Allt är som det ska. Namaste

  3. Det låter helt underbart när du beskriver din dag. Håller med dig att det kan verka knasigt alltihop, men jag förstår det så väl ändå. Ang Sang wahe guru, ett mantra jag älskar att sjunga. Tack för att du påminde mig det var ett tag sen! Kramar!

    • Det är just det. Mitt i allt det halvgalna är det ändå så rätt och inte ett dugg konstigt :)
      Kram och Ang Sang!

  4. Låter fantastiskt! Det är den bästa kombon: ky, gruppenergi, gong och livemusik. Och M C är en av de bästa. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s