bara.

20140622-204538-74738367.jpg

Citatet har följt mej senaste tiden. Det dyker upp i alla möjliga sammanhang. En sanning, som blivit tydligare efter att kundaliniyogan klampade in i mitt liv. För yogan är min lärare. Alltid.

Det handlar inte om någon skäggig farbror, som skriver fakta på min näsa eller serverar kunskap på silverfat. Det handlar om att jag behöver i sanning lära mej använda de verktyg yogan tillhandahåller. Tro och lita på kraften.

Jag kunde tjata mej grön om hur viktigt det är att upprätthålla en egen yogaträning. Hur viktigt det är att ta sig tid att meditera. Återkoppla med sig själv och sin kropp. Viktigt om man vill ta itu med Livet. Mindre viktigt om man inte bryr sig om hur man tar det och har det.

Utan regelbunden disciplin, ingen större effekt heller. Så är det bara. Jag förstod det inte förut heller, men idag vet jag att kundaliniyogan visade var jag skulle gräva, var jag skulle leta. Jag fick inga svar, inte till först, men efter en tids hängiven, daglig yogadisciplin började de skönjas.

Inget serverande, inga bananskal och ingen quickfix.
Bara daglig practice. Bara.

Annonser

19 reaktioner på ”bara.

 1. Det ligger så mycket sanning i det citatet! Fint inlägg dessutom, blev jätteyogasugen!

 2. ”Bara”. det är ju just det som är själva grejen, den andliga disciplinen :) Oavsett stil vill jag hävda. Det viktiga är att du hittar det som fungerar för just dig. Men jag vill också hävda mitt eviga mantra, utan en lärare hittar du inte dit. Någon måste peka ut riktningen, visa vägen eller helt enkelt ge lite hands on eller vad man vill kalla det. Och det sker i verkliga livet, i min värld. Kram!

  • Visst behövs lärare, men för mej är det än viktigare att få till den dagliga disciplinen. Input, stöd och hjälp av en lärare öga mot öga en förutsättning, men som vi tidigare varit inne på så är, som sagt, kundaliniyoga en grej för sig ;)
   Kramen!

   • Jag kan inte särskilja dem åt. Båda är viktiga på olika sätt. Utan lärare börjar du inte yoga och hittar din dagliga disciplin, det ena förutsätter det andra i min värld. Som jag gör, träffar mina lärare en gång om året och resten är min dagliga andliga disciplin min yoga. Det är väl som du också gör fast du kanske åker till olika lärare? Jag tror att alla yogastilar är en grej för sig.

    • Så är det. Jag har ju inte någon specifik lärare, som du vet, utan jag har hämtat kunskap från flera olika. Däremot vet jag tydligt vilka lärare jag vänder mej till inom KY när jag behöver vägledning. Sen finns inte hands on inom KY och det är jag tacksam över. För dej vet jag att det verkar märkligt, men för mej är det oerhört skönt. Något som är verkligt svårt att förklara, men som inte alls är konstigt när man väl är på en KY-klass. Hursomhelst, som vi också sagt förut, är våra vägar lite olika och det är väldigt ok. Vi närmar oss själva på det sätt som vibrerar och klingar an i oss allra mest – och vi vibrerar alla olika, fint att vi utgående från det kan välja den yoga som är mest i samklang med vårt inre :) Kram och tack för all din kloka input, Annika!

 3. Precis så, & min yogadisciplin är inte riktigt på plats nu & det känns, men allt har sin tid. Kram

 4. Läskigt tycker jag. Hoppas nå dit nån gång, men har svårt för att… försöka utan att känna mig pressad. Och då blir det ju fel. Ja… klurigt är det.

  • Åh, jag vet! Du anar inte vad jag fajtats med Den Dagliga Disciplinen, hur apjobbigt jag upplevde ”måstet” i början. Förstod inte vad mina lärare menade när de sade att det kommer en dag när disciplinen inte är prestation, utan något jag vill göra och bara gör. Så är det idag. Så jo, det finns något som står över krav, måste och borde. Smått slingrande väg innan man är där, men inget att vara rädd för. Kram på dej!

   • Blir glad när du säger så. Det låter ofta som att allt kommit så självklart för många, att yogan varit en given väg från första mötet. Jag känner så ibland men ofta inte. Dessutom jättetätt kopplat till prestation för mig. Hoppas på omstart den här sommaren, helt enkelt genom att hålla det för mig själv, om du fattar vad jag menar. Det brukar ju vara ett bra sätt att släppa press.

 5. Ping: När prestationspressen tar över träningen | Om du var mina träningstajts – hade du varit svettig nu

 6. Hur mycket tid lägger du ner dagligen på yoga och meditation? Jag mediterar i perioder varje dag men sen rinner det ut i sanden trots att jag mår bättre när jag gör det, dock har jag inte kommit lika långt som du har i din utveckling. Har nu börjat meditera dagligen igen och jobbar dagligen i boken ”May cause miracles” och har gett mig tusan på att jag ska försöka att bli lugnare (har ett otroligt tjatter i huvudet och mycket inre stress). Kan känna lite som minatraningstajts skriver ovan att det lätt blir ett måste. Räcker det med att meditera varje dag (för att se någon förändring)och yoga lite då och då när man har tid och så? Hur länge mediterar du? En gång per dag?Tränar ju mycket annat också plus att man har det vardagliga livet som tickar på. I perioder yogar jag en liten stund varje dag medan det andra perioder kanske bara blir en gång i veckan.
  Många frågor blev det. : )
  Kram

  • Härligt med frågor, Marie! Jag gör så att jag skriver ett helt inlägg om detta, blir för långt här annars ;)
   Kram på dej!

 7. Vad innebär det (menar du med) att det inte finns några hands-on? Jag har hållt på med många olika yogatraditioner men inte just Kundalini.
  /Karin

  • På en kundaliniklass går inte läraren runt och justerar i positionerna. Alla instruktioner sker verbalt. Förstås är det ingen regel eller så, men generellt inga justeringar. Sen är det en annan sak på workshops och så, och säkert olika från lärare till lärare också. Faktum är hursomhelst att det inte behövs, positionerna växer inifrån ut hos varje yogi (långsam process) och energi, tillit och ödmjukhet leder rätt.
   Sat Nam Karin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s