dagens ynnest.

20140628-152552-55552265.jpg

Nu har jag en vecka semester kvar. I ett tidigare liv hade det varit katastrof. Idag är det precis som det ska vara. Jag är nöjd, utvilad och påfylld. Det blev inte exakt som jag tänkt då vi lite överraskande blev med hundvalp, men samtidigt var det kanske precis det jag behövde. Bli påmind om vad som är min plätt på jorden och sjunka ytterligare ner med fötterna i myllan.

Och på tal om det jordliga, så har grannkommunen idag haft ett NärMat-evenemang, med öppna gårdar hos producenter. Jag besökte Sue (en del av er minns hennes bloggande från tiden i Japan och så var hon ju en av oss i trion, som hade gemensam yogastudio förra vintern) och hennes satsning på eko-odling hemma på gården. Hon är liksom yogalärare och trädgårdsmästare i ett! Köpte hem jordgubbar, ägg från hennes frigående höns och grönkålsplantor. Senare i sommar ser jag framemot att få kliva in i hennes odlingstunnlar och plocka hallon.

I samma veva hämtade jag eko-kött från en av de gårdar, som jag med jämna mellanrum anlitar. Vi är inga stora köttätare, men väljer helst kvalitets- och eko när det bara är möjligt. För vår del blir det knappt märkbart dyrare än att köpa ur vanliga handeln – dels beror det på att vi är en liten familj, dels är jag mer omsorgsfull och ser till att varje gnutta kött kommer till användning. Likadant med det eko-gröna, det blir verkligt lite spill. Kostar det lite mer, anstränger man sig också lite mer.

Så happy att det kommer mer och mer närodlat och eko. Jag köper gärna direkt av producenten för att slippa den slukande mellanhanden. Visst, det finns för- och nackdelar med det också, men för mej är det perfekt.

Så nu ligger jag på en filt på gräsmattan, med en skål söta jordgubbar som sällskap. Hundfisen sover (puh! för en stund) och det är en lite varmare dag. Jag känner ingen panik att jag snart lever vardag igen och att det säkert kommer bli stekhett och alla andra (på ett ungefär) i hela världen är lediga. Allt har sin tid. Klyschigt värre.

Åhjösses, en hel vecka kvar ännu!

Inget fattas mej. Tänk. Tänk, att kunna konstatera det. En ynnest.

Annonser

5 reaktioner på ”dagens ynnest.

  1. Behöver läsa hos dig känner jag. Känner mig bara trött, håglös och lite vilse. Vad det nu än är som kommer så varsågod och kliv på :) Det låter helt fantastiskt med så närodlat och Sue kommer jag väl ihåg! Du får hälsa från mig när du plockar hallonen. Och jag som har två veckor kvar innan jag går på semester kan inte fatta att du snart haft din. Men allt har sin tid var det ju. KRam!

  2. Så nöjd du låter…fast du blev med hund…Tror också att man får exakt det man behöver. Kram

  3. Kul att höra om Sue och cool med ekoodling/yogalärare:-). Skönt att du är nöjd med din semester Det är yogiskt att vara nöjd. Kram

  4. Å vilket pepp-inlägg. Blir glad av det. Av det ekologiska, valpen, jordgubbarna och det sunda i att hitta lyckan i att ha en vecka semesterkvar, snarare än att bekymra sig om att semestern snart är slut! Underbart! Tack :)

  5. Tack för era ord. Blir glad och rörd om vartannat. Alltid.
    KRAM!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s