svett & dopp.

Särskilt mycket löpning blir det ju inte nu. Värme och rörelse är ingen bra kombo för mej. Jag får nästan utan undantag huvudvärk oavsett hur jag förbereder mej med vätska, salt och så. Visst det kan funka att knata på i långsammare än snigeltakt, men det är ändå ingen garanti.

Men så igårkväll. Efter ett par timmar i solstolen efter jobbet. Det ryktades om att familjen tänkte sig ett dopp. Själv hade jag spring i benen trots att jag var varmare än varm.

Bära eller brista. På med ryggan inklusive dricka, salta nötter och handduk. Så pallrade jag iväg till oasen där i skogen. 6.5 km längs med skogsstigarna och kroppen ville springa snabbt! Jag följde med och fokuserade på det kalla doppet som väntade. Det känns liksom dumt att inte löpa på när allt verkligen stämmer. Ävenom det blev flåsigt, övernaturligt svettigt och ansiktet bultande och brännhett.

WP_20140709_006.jpg

Trodde aldrig jag skulle komma fram. Trots farten. Skönaste känslan när avtagsvägen äntligen syntes och vattnet glimmade till. Drypande av svett och darrig – fick inte snörat av mej skorna snabbt nog.

WP_20140709_007.jpg

Har nog aldrig njutit så av ett dopp. Aldrig.
Lagom kallt. Och huvudvärken som sakta bultat igång gav med sig genast jag fick huvudet under vattnet. Snabb nedkylning tack.

WP_20140709_008.jpg

Stilla. Tyst. Ljuvt vatten. Inga oknytt i luften. Bara en varm kvällssol och varm sten. Att det är ljuvligt just nu om kvällarna! Och jag bara älskar denhär platsen.

Sen var det bara att vänta på man och barn, som kom med bil. Tacksam för skjuts hem. Hade nog stannat och sovit under bar himmel annars.

Annonser

4 reaktioner på ”svett & dopp.

 1. Sköna människa! varm kram

 2. Känner sååå igen mig! (Eller ja, inte att jag har haft ett bra pass nyligen). Men får så himla lätt huvudvärk. Det spelar nästan ingen roll hur jag förbereder mig. Frustrerande… :-(

  Men skönt att din kropp var på g! :-)
  Kram M

  • Svårt att alltid bara ”gilla läget” och låta bli att springa. Är liksom inte samma sak att ta en tur på mormorscykeln (nej, ingen mtb, hybrid eller vad det nu heter här inte) eller springa på löpband inne… VILL ju vara ute! :)
   Men du, vi kommer igen!
   Kramen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s