titta på molnen.

WP_20140713_014.jpg

Växlande molnighet hela söndagen. Struttade runt från en sak till en annan. Hämtade hö till vår kanin från en åker tillsammans med en kär vän och pratade om sånt som behöver pratas om. Hjärtesaker och hjärtesorger. Tacksam över de människor jag har i mitt liv, som bara finns där och som det är så enkelt att bara vara med. Och som man kan dryfta det allra flummigaste med, ja, det är guld!

Ut till de varma stenarna i skogen och vattnet. Molnen hopade sig, men det var ändå så skönt att bara slumra och vakna med dregel i mungipan. Njöt av det lite svalare. Trampade runt med bara fötter, åh, jag älskar känslan av varm sten under foten. Vände mej upp och ner, förevigad av dottern, och kunde lugna en del jobbiga grubbel jag harvar omkring i just nu. Finns ingen quickfix i yogan, egentligen, men en del saker är verkligen snabbverkande. Det må sitta i huvudet eller vara placebo, det är oväsentligt, bara det fungerar.

WP_20140713_016.jpg

Låg hemma på gräsmattan och stirrade upp mot trädtopparna. Så meditativt att allt annat suddades ut i kanterna. Litegrann som Kalle i trädet, om någon minns honom?! Tänker än en gång hur sällan man  bara är  idag. När slutade vi sitta på ljugarbänken och låta timmarna gå. När glömde vi bort att ligga på rygg och se molnen vandra över himlen. När blev det så bråttom att vi måste ha påminnelse på telefonen, timer och en anteckning i kalendern för att få till vår meditation?

Sent omsider, i kvällningen, hoppade jag på min mormorscykel. Trampade fram svett och lite jävlaranamma. Är inte det minsta intresserad av att cykla egentligen och behöver inget växelmonster för att få upp flåset och för att plåga lite muskler. Det är liksom redan apjobbigt att bara komma framåt med tungtrampad, fyrväxlad långsamhetscykel. Tänker ibland att den dag det ordnas triathlon med mormorscykel är jag med. Be careful what you wish for…

Sen var det visst VM-final?! Hursomhelst. Jag sov.

Annonser

8 reaktioner på ”titta på molnen.

 1. Fina bilder Nina, och den uppochnervända du gör, den har jag också gjort många gånger. Men nu är det länge sen. Ibland hittar man tillbaka till rörelser som funnits där tidigare. Älskar din molnbild och hoppas ditt grubbel blåst bort. Och jag känner precis som du med cykling, men det gör rättså gott i benen :) Själv satt jag uppe och såg fotbollen,kunde inte låta bli! Trött idag…

  • Ibland kommer grubblet oväntat. Vet inte varifrån det blåste in. Inga stora saker, mest fnurror på de egna hjärntrådarna ;)
   Huvudsaken man rör på sig och är lite upp och ner ibland!
   Kramen!

 2. Kloka, fina, roliga du…. :)

 3. Ibland är livet bra härligt <3

 4. Ja det fungerar! Kalles klätterträd en bra förebild:-). Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s