fake it until you make it.

Jag snubblade över ett inlägg på Spirit Voyages blogg av Sarah Emerson. Fake it until you make it with Kundaliniyoga. Ett inlägg som kaboom:ade rakt in i hjärtat på mej och som jag gärna delar vidare. Jag brinner ju, som bekant, för kontinuitet och daglig yogadisciplin. Jag är ingen vidare översättare, men jag vill lyfta fram några bitar på mitt eget sätt och språk.

Keep up and you will be kept up. Hur många gånger har jag inte tänkt det för egen del och sagt det till mina elever? Liksom Do your practice and all is coming. För det är precis så det är. Som Sarah skriver så handlar det om att göra sitt bästa, att ha sitt hjärtas mål och önskningar som drivkraft. När vi fortsätter trots motstånd sker under. Det är då all is coming.

Slänger du in handduken och ger upp, så går du miste om det som ligger precis bakom hörnet. För det är ofta i brytningspunkten -där vi (tror att vi) inte orkar längre- som det stora håller på att ske. Du vet det klassiska, att det gör ont när knoppar brister. Keep up och fejka tills det sitter! Knip ihop ögonen och sitt på rumpan, eller gör din Sat Kriya, eller hundraelva solhälsningar. Gör det du ska, fast det känns alldeles hopplöst tradigt och motigt.

”Those moments of doubt are also the same moments were are being asked to learn and grow with every opportunity and to keep up, keep up and fake it so that we can allow the universe to pave the pathway for us.”     Sarah Emerson

Allt sjabbel och snarvel inuti vill få oss att gräva ner oss själva, tracka ner och kapa vår självkänsla längs med fotknölarna. Det vill få oss tillbaka till den mörkaste punkten i oss. Är vi inte prövade förut, så blir vi det när mörkertankarna får fotfäste. Det är också här vi har en tendens att ge upp – för det gör ju ingen nytta detta! Ingen skillnad hur mycket jag yogar, jag kommer ju ingenstans!

Keep up and you will be kept up.
Fake it until you make it.

Bara fortsätt och påminn dej om vart du är på väg. Väck din hängivenhet om och om igen. Minns att dina tankar bara är tankar, de är inte på något sätt sanning per se. Låt dem inte ta över, låt dem inte skymma din övertygelse och dölja vägen för dej. Gör vad du kan för att bryta den nedåtgående spiralen.

”What ‘faking it” really means is commit to your spiritual practice, be disciplined in your actions and when you do, the universe will do the rest to keep you up and guide you along.”     Sarah Emerson

Ek Ong Kar Sat Gur Prasad är ett kraftfullt mantra, som Sarah rekommenderar. Jag älskar Jai-Jagdeesh’ inspelningar och när jag läste om mantrat nu, så får jag jättelängt på att göra denhär meditationen när jag är klar med den jag befinner mej i just nu:

Men att chanta mantrat i 3-31 minuter, utan navelpump, under en tid har bara det en grymt renande effekt. Det fungerar ungefär så att du släpper taget om gammalt med Ek Ong Kar Sat Gur Prasad och med Sat Gur Prasad Ek Ong Kar tillåter du det nya, rena komma in. Litegrann som att vända tankarna ut och in.

”Keep faking it. Eventually the Universe will keep you up until you are fully kept up and living daily in your spirit. Remember you will run into challenges, it is part of the process. Just stay strong in your being and do whatever it takes to stay committed to your expansion and your truth outside the mind and inside of YOU.”     Sarah Emerson

Annonser

10 reaktioner på ”fake it until you make it.

 1. Nu har jag läst flera gånger och det du skriver om känns både så rätt och självklart och lite skamset, då jag alltid varit en som ger upp. (Märker när jag rannsakar och blottar mig själv att jag har rätt mycket att jobba med ;-) )Har funderat väldigt mycket på ungefär det här ett tag och vet att du har så rätt. Det är en sån enkel formel som faktiskt fungerar. Om man fullföljer. Tack för påminnelsen och att du sa det med dina ord 👌❤️

  • Jag känner mej som värsta tjatmostern ska du veta :) Men det ligger så nära min egen resa att jag inte kan låta bli att upprepa mej. Och som du skriver, den dagliga disciplinen fungerar ❤️
   Kram och keep up!

 2. Kloka, kloka du! ❤
  Kram M

 3. Tack.Helt enkelt. Skönt för mig att läsa idag även om jag inte har det värsta motståndet just nu så är det annat som jag hindrar mig själv med i yogan. Syster <3

  • Det är ups and downs, som vi vet. Faktiskt kan det vara jobbigt att hålla ut även när det rullar på bra – varför yoga när allt känns bra liksom?!
   Kram!

 4. Fint skrivet. Och tankeväckande. För vem vill ge upp när det man söker kanske finns precis bakom hörnet? Vem vill missa det man är på väg att uppnå? Inte jag… Även om det är frestande ibland att bara ge upp.Jag ska behålla dina tankar i mitt bakhuvud!

  • Jag är proffs på att tänka !ähh, jag tar itu med det sen”! Den ständiga lockelsen att gräset garanterat är grönare på andra sidan ;)

 5. Så sant och tack för dina ord och mantrat spar jag 🙏 så fint.
  Kram Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s