böcker med andefrekvens.

books

Denhär sommaren är inte lik någon annan (läs)sommar. Jag har läst en deckare sen i våras. En! Annars är det sådana jag lever på. Men nu lockar de inte alls. Istället flummar jag halvt ihjäl mej. Inget fel i det, tvärtom, det är bara lite ovant att läsa om änglar och medialitet. Jag ska dessutom få hämta mina änglakort på posten idag, fast dem berättar jag mer om i ett eget inlägg.

I min hög just nu:

Jag fortsätter vara fascinerad av köpstopp och läser Gunilla Brodrejs version i boken Shopstop. Fick nämligen lust att stänga min plånbok för en tid nu igen. Inte så att det dräller pengar ur den sådär förskräckligt annars heller, men absolut för mycket. Köpstopp känns lite too much, men att med jämna mellanrum rannsaka sitt köpbeteende skulle nog alla må bra av. Jag kommer åtminstone hålla mej till det enbart nödvändiga nu ett tag. Det är rätt skönt! Faktiskt.

Väck din mediala sida ramlade över mej lite oförhappandes, har inte ännu öppnat den, men snart så. Nu behöver ingen oroa sig över att jag ska börja tolka livslinjer i folks händer eller ta kontakt med den andra sidan, eller att det helt mosat till sig i skallen på mej. Jag kan berätta att mer nedtrampad i den österbottniska myllan än jag är, kan man knappast vara. Jag må ha en stark andlig drivkraft, men när det kommer till kristaller, tarotkort och mediala förmågor går jag som katt kring het gröt. Jag dömer inget eller ingen, men jag har inte heller något behov av att mixa ihop allt till en salig röra. Det jag litar på är min yoga, allt annat än pur nyfikenhet. Ja förutom änglarna då, som tydligen bestämt sig för att väcka min uppmärksamhet…

Davidjis bok om meditation har jag väntat på. Jag uppskattar enormt att få läsa om andras tankar kring meditation och inte minst egna upplevelser. För mej är meditation en livsnödvändighet och stabil klippa, något väldigt konkret och vardagligt. Att läsa om meditation är meditation i sig. Väldigt mycket mer livsnärande än alla deckare jag annars plöjer. Å andra sidan – allt ska få finnas och inget behöver utesluta det andra. Just nu är jag bara tydligen på andefrekvensen. Sat Nam på det.

Bilderna från respektive bokförlag.

Annonser

4 reaktioner på ”böcker med andefrekvens.

  1. Åh vad spännande! Så kul att läsa andra tips än just… deckare.

  2. Shopstop boken vill jag också läsa! Här är det mest faktaböcker om kundaliniyogan och någon småputtrig feelgoodroman som gäller nu. Deckare har jag aldrig läst faktiskt, lite mot strömmen.. Hoppas du berättar mer om dina bokval! Kram

    • Hade förväntat mej lite mer av shopstopboken, men den var ändå ”skön” att läsa, ärlig och rak!
      Har haft en lässvacka och inte velat läsa överhuvudtaget. Nu när lusten återvänder så verkar jag välja böcker med mer budskap än mord ;)
      Kramen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s