vardagslycka.

WP_20140712_006.jpg

Sommaren bara fortsätter. Nästan osannolikt. Tassar ut i mitt växthus om mornarna genom daggvått gräs och tonar in i min yoga. Älskar de svala andetagen. Lite skönt att nästan frysa litegrann – veta att resten av dagen kommer vara varm hursomhelst.

Jobbar mina timmar och landar en stund i solen när jag kommer hem. Valt att inte skynda med maten om kvällarna eller ha så många måsten, tids nog hinner jag springa ikapp med klockan. Njuter av eftermiddagens förlåtande sol, den som mjuknat litegrann i kanten och som inte är så direkt och rakt ovanför. Får precis så mycket som jag behöver.

Hundvalpskrutten har mer eller mindre flyttat ut i hundgården och det är som att mitt liv återvänt. Han verkar dessutom väldigt mycket nöjdare med tillvaron nu, där i sällskap med sina gelikar. Kommer inte riktigt ifrån att han dikterade min semester lite för mycket, men eftersom denna varsamma, varma vardagslunk gör mej tillfreds, så är jag snart beredd att dra ett streck över allt skäll, gnäll och tugg. Vi är ju alla barn i början.

Trots att min sommar inte består av resor till hav och klippor, sena nätter med rosévin eller stora balunser med grillat och trädgården full av folk, är jag nöjd. Jag har ju lärt mej att vardagslycka är min sanna lycka. I så många år kämpade jag med hur sommaren borde vara, vad den borde innehålla och vad jag borde uppleva för att det skulle vara en riktig sommar. Så dumt och så trött jag var om höstarna. Nu har jag den återhämtande sommar jag alltid velat ha. Sänkta krav is da shit.

Citatet saxat från en tidning. När, var, hur minns jag inte.

Annonser

8 reaktioner på ”vardagslycka.

 1. Exakt så ! Sommaren behöver inte följa en check-lista, för att vara sommar.
  Kram M

 2. Jag har kommit upp i huvudstående. Äntligen. Det är lycka det ;)

 3. Tänk så många somrar som gått med mottot ”Måste njuta”. Somrar med långa listor att bocka av för att sommaren skulle bli perfekt (vilket den aldrig blev). Så härligt att läsa om din avslappnade sommar med äkta vila!

  • Sämre dagar kan jag ju tänka att det är lite andefattigt att inte ha planerat in mer, men i slutändan är jag glad att jag kör det laidback:a. Tror det är ringarna på vattnet från utmattningsdepressionen, det går helt enkelt inte att vilja för mycket!
   Kram!

 4. +1. Det jag minns varmast är oftast de allra mest vardagliga stunder av ljus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s