sparlåga.

WP_20140723_014.jpg

Vet ni. Nu går det på sparlåga. Minsta möjliga ansträngningarnas lag gäller. Är det närmare +30 i skuggan flera dagar i följd så slås nog både ett och annat system ut. Åtminstone hos mej. Jag rör mej och svettas. Jag sitter stilla och svettas. På jobb är det också närmare +30 inomhus, noll nerkylningsapparatur. Jag vet att jag lever. Och svettas.

Igårkväll blev jag så varm att jag mådde illa. Av att sitta stilla. Framför en dator. På jobb. Korsdrag, fläktar på högsta hastighet – det hjälper inte mer än att luften rör på sig lite.

Blir lite upprörd mellan varven. Men det löns inte. Jag blir bara ännu hetare då. Vet ju att hemma har vi värmeväxlare och ett svalt hus. Jag får tassar barfota på nästan kallt stengolv. Jag får sova gott. Det återställer tillräckligt.

Dricker mineralvatten med natrium i. Mumsar lite mjölkchoklad (den svarta, högoktaniga chokladen har jag inte ännu lärt mej tycka om) och sköljer handlederna med kallt vatten. Går faktiskt omkring barfota på jobb och tänker att om det stör någon, så bjuder jag på det. Det börjar bli lite av undantagstillstånd – när den frusna nordbon plötsligt blir för varm.

Annonser

3 reaktioner på ”sparlåga.

  1. Jag håller med! Har tillbringat de senaste dagarna inne i vårt något svalare hus. Det är alldeles tyst i hela stan, alla är på stranden eller sjön. Utom jag, då! Får lite lätt panik av värmen, fast man inte får säga så ;-) Kämpa på!

  2. Exakt som du när det gäller värme. Ändå är jag mitt i värmen just nu :) Barfota, varför är vi inte oftare det på jobbet? Fniss!

  3. Tur att vi är några kärringar mot strömmen :)
    Kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s