trail i snigelfart.

20140811-152758-55678670.jpg

Det vänder sakteliga. Från stekhett till lagom. Skogen lockar småningom igen och det går att tänka en drickflaska med, istället för en hel tankbil.

Jag har långhelg. Ledig i fredags, ledig idag och ännu imorron. Det var ju liksom i helgen jag skulle ha sprungit fjällmaraton, men flyttade min startplats till nästa år istället. Med facit i hand rätt beslut. Jag har sprungit alltför lite i sommar för att ha kunnat känna mej förberedd, ingen backträning att tala om pga värmen och överlag dålig med kilometrar i skorna. Steg ju dessutom snett för nån vecka sedan och faktiskt först de senaste dagarna har jag kunnat springa opåverkad av stukningen. Så att. Fem bonusdagar semester istället. Går det också.

Vinkade av dottern till skolan imorse (jo, i Finnlandet är det skolstart nu). Åttonde klass! Vart tog den söta lilla flickan vägen?!

Själv letade jag upp en stycken skog, några stigar och långsamma ben. Läge för återhämtningslöpning, med tanke på träningsvärken som fortfarande ojar sig lite här och var. Betydligt mjukare idag ändå – tack vare yogastretch och rörlighetsövningar.

20140811-152840-55720493.jpg

20140811-152839-55719823.jpg

20140811-152840-55720181.jpg

Det blev väldigt blandat underlag. Sand, barrstig och blåbärsris om vartannat. Fortsätter sy ihop stigar och vägar, så det inte blir så enahanda. Samtidigt är det väldigt enkelt att springa de invanda rutterna, fötterna hamrar på av sig själva och huvudet får vila.

20140811-153153-55913125.jpg

Så glad att vara igång igen. Tänker mej dessa lediga dagar som ett litet bootcamp. Träningsläger whatever. En boost och nystart. Det blev inget fjällmaraton, men istället mycket styrkelyft och löpning. Vilket inte betyder att jag tränar ihjäl mej – att gå all in under några dagar är som att trycka på reset-knappen, det väcker lusten och glädjen igen. Lediga dagar gynnar också återhämtning på ett helt annat sätt än om vi tränar hårt samtidigt som vi jobbar övertid och sover för lite.

Brukar göra så med yogan ibland också. Avsätta en helg eller en vecka då jag prioriterar att rulla ut mattan morgon, middag och kväll. Som att vara på retreat men hemma.

Ett enkelt sätt att disciplinera upp sig själv. Också ett bra sätt att hitta motivation igen, som bekant är det något som vi måste hitta i oss själva. Inspiration, däremot, kan vi plocka från omkringvärlden.

20140811-153639-56199206.jpg

20140811-153638-56198883.jpg

Mysjogg i terräng. Check. Knappa milen i snigelfart. Dagens lagom.
Återstår bara ett par korta hundpromenader ikväll. Sitta inne hinner man sen i vinter.

20140811-154106-56466369.jpg

Hopp på det.

Annonser

6 reaktioner på ”trail i snigelfart.

  1. Åhh fina bilder & vilka härliga stigar, sådana är det lite ont om här. Beundrar din styrka! Min mellantjej börjar 7an nästa veckan, hon vann en längdhoppstävling i helgen, kanske vi kommer synas på läktaren i framtiden:-). Kram!

  2. Träningsglädje så det lyser om det! Ja, du verkar ha så himla fin natur att springa i, vad lyxigt!

  3. Åh, jag vill också ha ett träningsläger! Som reset, jag håller helt med. Kram!

    • Blir väl inte sååå disciplinerat när man är sin egen tränare, arrangör och allt vad det är, men ändå, det funkar! Tummen ur-principen är inte att förakta :)
      Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s