när kroppen är trött ska den få vila.

Off Mode efter träningslägret. Eller ja, dagarna som kom och gick i samband med helgen då jag var ledig och knappt satt still en minut. Igår var det skönt att softa i soffan. Upphöjt i femtielva.

Eftersom jag är otroligt hattifnattig i min träning och inte kan följa träningsprogram mer än tre gånger innan jag får spel eller ha ett systematisk träningsupplägg överlag, så ser jag ingen nödvändighet i att planera in vilodagar. Förutom efter längre långpass med flera timmars löpning – då är det självklart att ta det hyfsat lugnt dagen efter.

Mina vilodagar kommer av sig själva. De flikas in när jag till exempel först jobbar mina åtta timmar och sen har yogaklass på kvällen. Finns inte på kartan att klämma in träning den dagen. På sin höjd en lunchpromenad. Eller så är jag fast med andra saker. Det faller sig väldigt naturligt. I min värld.

Liksom jag skrev igår om disciplin vs prestation i yogan, så gäller detsamma i min träning. Det behöver finnas luft och variation för att jag ska bibehålla motivationen. Lekfullhet och kravlöshet.

Jag har gått omkring med träningsvärk upp över öronen senaste dagarna. Så igår var det inte någon fråga om. Platt, skönt fall i soffan. Framför EM. Kroppen var verkligen trött. Att inte lyssna då är att göra sig själv en björntjänst. Jag hade absolut inte vunnit ett skvatt på att gå en powerwalk eller ens köra rörlighetsträning. Nej, när kroppen har nog så har den.

Och idag är den pigg igen. Ivrigt väntande på något rörligt ikväll. Kanske intervaller. Kanske backträning. Kanske chins-träning tills armarna nuddar golvet. Eller kanske ett svettigt pass SomaMove. Bring it on.

Annonser

2 reaktioner på ”när kroppen är trött ska den få vila.

  1. SOMA!!! Jag vill också :)

    • Jag hoppas på att hitta en klass ”nära mej” nångång, så jag får testa på riktigt. Inte helt lätt att bubbla på hemma framför youtube!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s