sat nam.

IMG_0871.JPG

För mej har yogan gått från att vara en prestationsgrej och en villfarelse att jag måste kunna slå-knut-på-mej-själv, till att vara allt annat än just det.

Vi blir idag överösta med ljuvliga bilder på akrobatiskt fulländade yogapositioner. Vackert absolut, men allt är inte yoga som ser ut som det. Jag tycker också om att utmana kroppen, öva på handstående och lekfullt testa krumeluriga positioner – men jag gör det inte som yoga.

När jag yogar är jag intonad –Ong Namo Guru Dev Namo-. Jag andas medvetet och gör mina rörelser medvetet, i enlighet med den energidesign och kunskap, som är större än jag. Jag förändrar inget, utan jag gör som jag blivit lärd. Jag kanske inte alltid är övertygad eller tycker om de kriyor och meditationer jag blivit tilldelad, men jag litar på effekten och jag tror på de yogiska verktygen. Jag lutar mej mot en metod, som fungerat för många andra sedan tusentals år tillbaka.

Och det fungerar.
Utan snyggaste tightsen och vackraste linjen i min framåtböj.

För när du av hela ditt hjärta gör din yoga, varje dag, så tar du hand om dej själv. Du bäddar för mera ro inuti, mer urkraft och livslust. Det är inget hokuspokus, det är simpel matematik. Stanna, lyssna och andas – så inser du att du redan har allt du behöver och att du absolut inte behöver kunna stå på huvudet för att var en fulländad yogi. Glöm aldrig det.

Sat Nam.

Annonser

11 reaktioner på ”sat nam.

  1. Amen och Sat Nam och alltihopa. Igen. Kram. (Förlåt en näsvis fråga: Du har så fina bilder på dig själv hela tiden, är det någon i familjen som tar bilderna eller är det en självutlösare på telefonen?)

  2. Bugar mig ödmjukt och har ju redan delat på fejjan.. Kram

  3. TACK !!! Det blir varmt i mitt hjärta när jag läser hos dig! Kram Elisabeth

  4. Så enkelt, sant och äkta <3

  5. Det där ser aningen rogivande ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s