när det inte blir av.

Ni kanske minns att jag jublade i våras över att ha bjudit hit kundaliniyogaläraren Emma Öberg för en helg i september?! Jag är mycket förtjust i att arrangera och organisera saker, happenings och ja, yogaretreats. Det var därför lite vemodigt att idag faktiskt behöva meddela att helgen med Emma inte blir av.

Jag hade verkligen hoppats att tillräckligt med anmälningar skulle droppa in. Det var inte på något sätt ouppnåeligt många yogisar, som hade behövt komma för att vi skulle få vår helg. Ändå räckte det inte till.

Det är alltid knepigt att veta vad som är bäst. Ska man tänka lägre pris, som bäddar för fler deltagare eller högre pris, som inte kräver fullt så många anmälda? Jag kunde analysera i all oändlighet, men föredrar att på yogiskt vis konstatera att det inte var dags just nu.

Mest sörjer jag att inte få dela med mej av den yogiska atmosfären. Att jag inte fick ge mina yogisar en skymt av hur underljuvligbart det är att vara på yogaretreat och gå all in. Dessutom slippa åka någonstans, bara högst någon mil hemifrån. Slippa tåg, flyg och restid. Slippa dyr övernattning och andra omkostnader. Nu hade allt funnits här. Hemma. Inom det mest bekväma räckhåll.

Men det kommer fler gånger. Det vet jag.

Som en liten tröst och kompensation ordnade jag med en gång en lördagssadhana inklusive frukost den helg det var tänkt Emma skulle vara här. En morgon med Själens Sång, kriya och lång mantrameditation. Är det så att du finns här nära mej är du varmt välkommen, mer info finns här. Sat Nam.

Annonser

8 reaktioner på ”när det inte blir av.

 1. Jag har tänkt på dig och din helg jättemycket, ända sen du outade den och speciellt sen jag fick veta att den inte blir av. Det skulle varit ett sånt fantastiskt fint tillfälle att få yoga för Emma och med dig på din hemmaplan. Som två delikata godisbitar man längtat efter länge. Oerhört imponerad av att du kan se att det finns andra tider för den eller något annat lika fint arrangemang. Du är grym, nästa gång blir det kanon! Massor av kramar!

  • Såklart är jag ledsen över att det inte blir av och lite besviken när jag insåg att intresset, som faktiskt var väldigt stort ändå inte ledde till fler anmälningar än såhär. Ändå. Det finns något så övertygande i mej om att det inte finns någon orsak att grunna, gräva och gråta! Det kommer bli av i en annan form. Snart. :)
   Kram och tack för att du finns här med dina ord och din omtanke!

 2. Vad tråkigt! Hoppas du får möjlighet att genomföra helgen en annan gång!

 3. Åh Nina. Det är samma sak vad man än ordnar. Det kan vara hur många som helst som är intresserade men när det kommer till att göra slag i saken så tvekar många. Av lika många anledningar som det finns människor. Jag tror inte det handlar om priset. Jag tror ibland att underlaget för vissa happenings eller retreats är för litet helt enkelt. Jag tränade på en stor yogastudio i 8 år. Där gick ungefär 120 personer och när det kom till retreats och yoga”läger” så ville jättemånga och det slutade med att vi var 8 personer som gick. Samma gäng. År från år. Inte ens 10 % av gruppen. Så jag tänker också på det när jag själv varit sugen att ordna föreläsningar och annat. Tillvaron sätter liksom krokben ibland därför behöver man ett stort underlag, som en stor studio, en stor stad eller helt enkelt en människa som drar människor långt ifrån. Du vet att jag var sugen fast jag inte alls tränar din stil men den krockade med min egna kurs.
  Jag tänker precis som du, när det är dags då är det dags. Tills dess skickar jag en varm omfamning som ett litet plåster på såret över att du inte fick hem din älskade Emma.

 4. En yogavän till mig brukar säga att jag är lite före min tid.. Tror det är så med dig med. Yogisarna i din närhet har nog inte fått upp ögonen för vad mycket en sån helg kan ge. Men det kommer nya tåg, alltid♥ Kram!

 5. Åh, Annika och Ulrika! Tack för era ord – sätter ihop mina handflator framför hjärtat och bugar för er klokskap och hjärtliga värme ♥

 6. Var sak har sin tid. Och sin plats. Jag hoppas att vi ses vid ett av de där kommande tillfällena. <3
  KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s