måndageftermiddag upphöjt till sjuttiofem.

Idag var en sådan där dag, som började mjukt. Tunga sittben mot ullmattan och närvaro. Kylig cykeltur till jobbet med halsduken virad kring nacken.

Men halvvägs in i dagen hände nåt. Blodsockret tog kommandot. Det händer inte så ofta numera, men idag löpte det amok. Kom hem grinig. Måndageftermiddag upphöjt till sjuttiofem.

IMG_0924.JPG

Fast jag känner mej så väl vid dethär laget. In med mat, som täpper till avgrundsvrålet och sen ut. Ut!

Lät kroppen tampas med sig själv bäst den ville. Det blev fartlek. Rusher, jogg och lite backe om vartannat. Jobbigt, men löjligt skönt. Inga regler, ingen klocka, ingen aning om kilometer eller fart. Springer allt oftare iväg utan tekniska attiraljer och märker hur gott det gör mej. Prestationsdjävulens påfund att känna man borde ha koll på varje mil och pass.

IMG_0923.JPG

Sen låste jag in mej i garaget. Laleh har för övrigt visat sig vara exceptionellt bra sällskap när jag vill lyfta tungt, så hon fick göra mej sällskap på hög volym. Idag var läge att bröta på. Få ut det sista av vad-det-nu-var, som hemsökte mej mellan eftermiddagskaffet och innan jag ställde in tallriken i diskmaskinen efter middagen ikväll.

Nej, jag piskade inte mej själv till huvudlöshetens gräns – inte ikväll heller. Men det är oerhört skönt att ta i, bita ihop och känna hela kroppen. Vara fokuserad och släcka ner allt oväsentligt tjatter. Jag sticker inte heller under stol med att endorfinberoendet blivit allt svårare och just idag var endorfinduschen väldigt nödvändig. Nu är jag lugnet själv.

Annonser

9 reaktioner på ”måndageftermiddag upphöjt till sjuttiofem.

 1. Underbar bild på dig och skivstången! Låter som ett så enkelt recept för ditt välmående. Kan riktigt känna det arga bara försvinna, kram för en lugn och fin kväll!

  • Ett recept som funkar för mej. Idag. Med yogan och medvetenheten i grunden – i mitt tidigare liv hade jag gått i taket ännu mera av tung träning med det humöret ;)

 2. Ja, jag gillar verkligen bilden med dig liggandes vid stången, (du är fin på den första också:) som om du samlar kraft, koncentration. Vet du, jag funderar banne mig på att börja med boxning! Tror att det skulle kunna vara ett bra utlopp just nu. Bröta på, slå ut det som inte ryms inombords. Ha det gott!

  • Jag har drömt om boxning i många repriser, senast i lördags när jag kollade på Atleterna och de hade en scen med sandsäck ;)
   Kanske, kanske!
   Kram på dej!

 3. Härligt! Underbara bilder! Du är så inspirerande och Laleh är bäst.
  Kram

 4. Gött! Så härligt sätt att bli an med grinigheten! Kan tänka mig att du kände dig dom en ny människa efteråt! Bra jobbat!

 5. Starka du! Fina bilder. Som alltid avundas jag garaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s