min dag.

Trettionio år. Ja, det är jag nu. Inifrån ut känner jag att det är ingen ålder. Alls. Faktum är att jag känner det som att jag precis börjat leva på riktigt. När jag ser tillbaka på mitt trettioåttonde år så gör jag det med tacksamhet och massor med glädje. Så mycket har fallit på rätt plats och så mycket har blivit bättre.

Bara det att jag i många år avskydde att fylla år. Tyckte det var jobbigt, pinsamt och en massa uppståndelse för ingenting. Det enda som lever kvar av det är att jag fortfarande inte tycker om att ordna med kaffebjudning, varför behöva baka sin egen tårta liksom. Så istället har jag bestämt mej för att jag inte gör någonting på min födelsedag, som jag inte själv vill. Ingen tårtpanik, absolut ingen stress och inga bjudningar, som jag ska springa benen av mej för.

Bästaste starten var att vakna till skrammel i köket och få sätta sig till dukat bord med nybakta scones, hur härligt?! Skrev på Insta och FB att det är en av de trevligaste tecken på att man blivit äldre – att det inte är man själv som behöver baka scones, utan dottern gör det.

scones.jpg

Sen en tur till ena stan på skördemarknad för att köpa gott bröd och schysst, ekologiskt kött. Ljuvligt, varmt septemberväder och glada människor.

Hemma igen en lång, långsam cykeltur. Passade på att cykla förbi ett litet kapell, som jag länge velat kika närmare på. Det står där invid ån, som ett minnesmärke över första kyrkan i byn. Som alltid när det kommer till dylika platser så råder en ro, som är svårförklarlig. Tankarna vandrade snabbt iväg och smidde planer om meditation i det lilla, lilla rummet…

WP_20140906_005.jpg

Hemma igen rullade jag ut skivstången i gräset. Vristen är helt okej med det. Förvånad över att den inte är skruttigare än såhär, ävenom jag håller den tejpad och aktar den i allt jag gör. Det blev frivändningar. Ett antal. Enklaste sättet att hålla koll på seten var att rensa lite ogräs på samma gång.

WP_20140906_006.jpg

Gläds åt att jag fick bli svettig på min födelsedag för att jag ville och inte för att jag måste eller behövde skura huset. Det häftiga var att en ekorre höll mej sällskap medan jag tränade. Var förstås tvungen att slå upp i Djurens språk vad den ville säga mej.

WP_20140906_007.jpg

Jamen exakt så. Att fylla år handlar inte om att bli gammal, det handlar mer om att slänga ut det gamla! Helt vansinnigt att gå omkring och mäta sig i siffror. Jag trivs bara bättre med mej själv och blir allt tryggare i att allt ordnar sig.

Godast var kvällen ändå. Med lilla familjen. Få äta ute. Slippa både att betala och diska undan. Då njuter jag. Vet faktiskt inte om det var rabarberpajen eller solnedgången som var bäst?!

WP_20140906_008.jpg

WP_20140906_010.jpg

WP_20140906_015.jpg

Förstår inte vad jag angstat omkring förut. Fylla år är ju roligt, man får bestämma själv den dagen.
Tack för igår. Tack.

Annonser

18 reaktioner på ”min dag.

 1. Åh jag älskar födelsedagar, har alltid gjort. Är uppväxt med att fira det mesta, alltifrån första snön till självklart självaste födelsedagen. Har aldrig haft ångest men har förstått att det kan vara jobbigt för många. Din dag låter precis som en riktig Ninadag och vad mer går att önska :) Lätt förvånad konstaterar jag att det skiljer 20 år mellan oss och det är lite spännande, att vi ändå är så nära. Men en siffra är just bara en siffra. Ha en fin start på ditt nästa år <3 Kram

  • Jag har med mej från barn det ”jobbiga” kring födelsedagar, men har snart skakat av mej det :)
   Absolut är ålder bara siffror! Kram ♥

 2. Vilken fantastisk dag! Och det där med ålder…. jag känner mig fortfarande som 23. Utom när det gäller hälsenorna :) Grattis i efterskott och hoppas ditt trettionionde år blir ditt bästa hittills!

 3. Så härligt! Jag älskar också födelsedagar ännu mera än vad jag någonsin gjort tidigare. Stor kram

 4. Jag har väl varit den som inte tycker det är något speciellt med att fylla år mest jobb med att fixa till ett kalas:) Men med åren när barnen är stora och jag gör det som bäst för mig på min dag så är det lite småtrevligt :) Och någon åldersnoja har jag aldrig haft, konstigt nog har jag alltid sett framemot att fylla 50. Känns som en bra ålder och fas i livet!! Inte så långt kvar :) Och din födelsedag lät härlig tycker jag!!
  Kram Lotta

  • Jag tror ju att om man ”klivit ifrån sig själv” och börjar fira födelsedagar bara för att, och skapat en massa måsten och traditioner, som egentligen inte rimmar med vad man egentligen vill – då blir födelsedagar ett gissel!
   Liksom du ser jag framemot att bli äldre, känner ju redan hur mycket skönare livet är, mer kravlöst och roligt!
   Kram på dej Lotta!

 5. Hurra för dig, Nina! Du är så klok och bra och vilken du-dag!

 6. Grattis & hurrarop, vilken härlig dag i bilder♥ Kram kram

 7. Men GRATTIS och vilken underbar födelsedag!!! Jag förstår precis vad du menar med den däringa stressen över allt man ”ska” göra..
  Och när du beskriver dagen så lever jag mig in i den! ;)
  Det där lilla kapellet kanske kommer in i dina planer för framtida yogiska sammankomster.
  Vet du, att de där orden om ekorren talar rätt bra till mig också, sparar det i huvudet.
  Kram!

  • Du vet inte hur tacksam jag är över alla fina människor, som jag snubblat över (eller nej, det finns inget snubbla – det finns bara färdigt utstakat ;)) via bloggen. Glad, glad, glad! Tack för dina ord och du, du skriver som en gudinna!
   Kram!

 8. Jag riktigt myser när jag läser om din dag. <3 Det är precis så jag själv vill ha det. Kalas är förknippat med så många måsten. Man ska få bestämma själv hur man vill ha det. Att vara med familjen och inte behöva laga maten själv räcker och blir över.
  Kram fina

 9. Grattis i efterskott! Låter som en riktigt mysig dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s