springlängt.

24_8_2014 13_06_16.jpg

Lite trött. Lite pms:ig. Eller nej, väldigt. Lite sur. Saknar löpningen. Saknar faktiskt lite inspiration. Har dragit omkring med mej själv i veckan, känns det som.
– Kom nu!
– Nej, jag vill inte!

Det får vara så ibland. Det är så ibland. Bara för att jag går omkring med en verktygsback med oumbärliga, yogiska verktyg, betyder det inte att jag är salig jämt. Och det är skönt. Skönt att bara vara människa.

Cyklade ett par mil igårkväll. Det är vansinnigt skönt ute nu. Solen är vackert halmgul om kvällarna och luften så mjuk och syrerik. Ävenom jag fortfarande inte tycker om att cykla, är det ett okej substitut för löpningen. Jag får min puls och det är inte alls dumt just nu att trampa ifrån elaka hormoner.

Fast i helgen ska jag försöka mej på att springa lite lätt. Nej, inte stressa fram något, men känna efter och testa. Så får det kanske bli akupunktur också, eftersom det lär vara bra för sargade vrister. Fortsätter tejpa för stabilitet och tror på att vanligt rörelsemönster exkl. jobbig terräng, som bäddar för stukningar, är det som gäller. Vristen gör trots allt inte ont, vet bara av den i vissa lägen och belastningar. Att promenera är inga problem, däremot skulle jag inte tvinga in mej i hellotus.

Men håll tummarna. Jag är ledig nästa fredag och har planerat springa en vacker led i södra Österbotten. Springer heller än går ju.

Annonser

15 reaktioner på ”springlängt.

 1. Pms verkar vara något som går just nu:-). Här är en till sur människa.. Men vädret är underbart & luften, så vi får väl njuta av det lilla. Krya på din fot! Kram

 2. Snart kan du springa, ska du se :-) Kanske finns det någon anledning till att det hände just nu, vem vet?

  • Det finns nog alltid anledningar till att saker sker och det är inte så att jag går omkring och surar (bara lite, haha). Men jag tror det är viktigt att låta ledsenheten vara där också och som nu, längtan, att verkligen vilja.
   Kram!

 3. Hm, det här med pms. Det är inget naturligt tillstånd. Har du asanas i din yoga för den typen av tillstånd? Här kommer lite tips, strunta i dem ifall det retar dig :) (Låter som det är mycket hetta, pitta, som behöver komma ut. Mitt tips är generella asanas, som kan hjälpa Ardha baddha padma, paschimottanasana, Ardha matsyendrasana, and Supta padmasana. Med bolster, inget stretande)
  Hoppas det rätar ut sig, för även om man inte hoppar jämfota av glädje varje dag så är det något som inte är bra i det långa loppet. Omtankar och kram!

  • Jodå, det finns i kundaliniyogan också och faktiskt precis de asanas du lyfter fram här. Och du, du retar mej inte :) ♥ Däremot vill jag tillägga att den pms jag har idag inte ens är jämförbar med den jag haft förut. Jag är också väldigt medveten om vad jag ännu kunde göra för att minska den ännu mera, men nånstans längs med vägen så räcker, ärligt, inte orken och lusten till. Det är här mänskligheten kommer in :)

   Sluta med kaffet, sluta helt med sockret, sluta med allt som retar min Pitta… ja, du vet. Så jag är lite krass och sätter det på kontot allt-har-sin-tid. Så mycket förändringar längs med vägen, allt sker inte på en gång. Men som sagt, det är redan väldigt mycket bättre än det någonsin tidigare varit.

   Kram på dej!

 4. Springlängt! Förstår dig verkligen. Man kan bli galen när man inte kan, får eller hinner. Cykling är ett bra substitut, men det går liksom inte att jämföra ändå. Löpning är löpning, så är det bara. Har själv lite springlängt nu efter som jag vilar mig iform inför lördagens marathon. Ska bli skönt att få springa av sig lite :)

  • Får ibland känslan av att det är lite tabu att uttrycka sin längtan, att det är lite otacksamt att ynka sig över en skruttig fot eller bandagerad arm. Men det är också viktigt – att få vara lite ynklig ibland och känna man missar något. Som sagt, jag tycker det är superskönt att ”bara vara människa” ibland :)
   Kram och spring för mej också!!

 5. Bara tänker att det är så skönt att slippa pms-andet. Fast kanske inte så bra med det här nedrans medicinerna…Förstår dig! Kram

  • På något knasigt sätt är jag okej med att det är som det är. Just nu, i denna del av livet. Liksom jag redan nu är inställd på att vara okej med det som kommer sen. Kvinnans lott, eller hur man nu ska uttrycka det :)
   Kram!

 6. Skönt att vara människa ändå, håller med. I alla fall nät pms:en har lagt sig och ens vanliga jag plötsligt blir så tydligt i sin braighet…

  • Ja! Skönare att se det som en dal, sen när man kravlat sig tillbaka upp på topprn uppskattar man det mer. #älskarmetaforer
   Kram Jeanna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s