grön, grönare, grönast.

eko5.jpgJag har för mej att jag nämnt om att jag arrangerar en Ekovecka via mitt jobb och i samarbete med Medborgarinstitutet?! Nästa vecka smäller det och ävenom det inte smäller särskilt högt, så är det rätt många trådar att hålla ordning på just nu. Utställningar i kommunens tre bibliotek har jag hand om, medan medborgarinstitutet arrangerar föreläsningarna Vardagstips för ekologiskt tänk i köket & Hemmets kemikaliekompott.

Ju mer jag läser och lär mej om ekologiskt tänk, ju viktigare blir det för mej. Det har varit oerhört lärorikt att jobba med detta och inte minst intressant. Jag har sakta fasats in i ekovärlden de senaste åren och väljer allt oftare det ekologiska alternativet, så de större aha-upplevelserna har uteblivit, men bara det att få bekräftelse på att mitt driv back to basics gör skillnad är guld värt.

Som pricken över i:et snubblade jag över dokumentären Fat, sick and nearly dead på Netflix i helgen. Inte i sig en film med ekologiskt statement, förutom allt det yummiga gröna som mixas till juice i filmen, men det rena och näringsstinna gjorde stort intryck på mej. Också livsstilsförändringen. Det stora klivet mot ett friskare liv. Mera sånt, wow. Och det är så skönt att få gråta ur sig litegrann ibland, sådär i tv-soffan, som när man ser en fd. sick and nearly dead ge sig ut på en löprunda och se hur livsbejakande ut som helst. All kan liksom.

Jag har groddat nu dessutom. Mungbönsgroddar. Glömmer ibland hur lätt det är, man borde alltid ha en omgång groddar på gång. Bästa vintergröna (ja jösses, det har snöslaskat litegrann här idag)! Det är all in nu alltså – grön, grönare, grönast.

Annonser

7 reaktioner på ”grön, grönare, grönast.

  1. Åh men tack för filmtips! Den ska jag def se.

  2. Vad intressant!! Vill höra mer om de utställningarna och Ekoveckan…

  3. Det låter som, med den titeln, som filmen handlar om något helt annat. När du skriver livsstilsförändring och näringsstint blir jag väldigt nyfiken att se den!!

    • Visst handlar det också om just det som titeln antyder, men mest om att ta sig från det tillståndet! Jag fick lust att juica, ävenom det inte riktigt passar mej (enligt ayurveda).

  4. Mungbönsgroddar! måste testas snarast! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s