sat kriya, mera grönt och lite nystart.

pic1

Har satt igång med Sat Kriya. Ingen halvtimmes sittning, utan bara helt kort som en del av min sadhana – inte desto mindre effektiv. Bara efter någon dag känns det som att saker och ting har styrts upp. Frågetecken rätats ut och bitar hittat sin plats.

Varit lite låg i energi senaste tiden. Inte riktigt kunna sätta fingret på vad, som om kroppen inte riktigt hunnit med resten av mej. Men så fick jag världens sug efter grönt och insåg att oj, jag har latat till mej. Blivit mycket färglös mat. Tomma kolhydrater. Nu har jag boostat ett par veckor med massor av grönt. Nästan åt detoxhållet. Skurit ner på sockret (än en gång) och sett till att massera mej länge och omständligt med olja innan duschen, för att verkligen få igång hela systemet.

Så såg jag filmen, som jag nämnde i förra inlägget. Kunde inte ha kommit mer lägligt. Precis den inspiration jag behövde. Ävenom jag i enlighet med ayurveda inte är lämpad för ”kalla” juicer på det sättet, men som komplement och nu-som-då-boost är det perfekt.

Inte orkat hålla igång som jag brukar heller. Sprungit lite mindre, lite kortare. Tränat mindre och inte så tungt. Inget fel i det, tvärtom, väldigt nödvändigt emellanåt. Backa bandet och se över sina behov. Istället petat in lite nytt och annorlunda. På köpet upptäckt ställen jag inte trodde man kunde få träningsvärk i. Märker det inte minst i morgonyogan, då kroppen verkligen visar sitt rätta jag. Då allt är naket, utvilat och ärligt. Gör man samma position/rörelse dag efter dag, länge länge, så hinner man också reflektera över kroppens mående och dagsform. Det är något som blivit allt viktigare för mej.

Nu i veckan har det vänt känner jag. Drogs med en hel del kvisslor i ansiktet några dagar in i den gröna svängen och sockernedtrappningen, men nu har det börjat lägga sig. Ett supertydligt tecken på att kroppen gör sig av med gammal barlast.

Lite nystart sådär. Skapa något nytt av det som redan finns. Låta sig inspireras igen. Vakna till. Och äta mera grönt.

Annonser

6 reaktioner på ”sat kriya, mera grönt och lite nystart.

 1. Känner du dig piggare också? Vill också vända skeppet…

  • Absolut rent generellt! Fått mer go igen och tänker inte så trögt, som jag upplevde att jag gjorde för bara nån vecka sen.

   För mej är det viktigt att sova mer ju längre hösten lider. Behöver minst mina åtta timmar för att hållas på banan (och frisk).

   Kram Jeanna och hoppas det vänder för dej med!

 2. Japp, mycket nödvändigt. Jag känner att jag har sprungit ifrån mig själv. Lite lugnare på löpfronten nu, så hela jag får komma ikapp mig själv och läka lite. :-)

  Dra ner på socker var det ja… *harkel*…….. ;-))
  Kram M

 3. Skönt att kunna vända skutan med ganska enkla medel i alla fall och att kroppen signalerar vad den behöver. Det är nog så att det krävs mer sömn nu, tycker många sagt att de är trötta. Hösten är lite ordning-på-rutinerna-tid, tycker jag. Kramar o hopp om lite piggare tider!

 4. Grönt är skönt & minskar sötsuget. Jag häller varmt vatten i mina drinkar då jag inte fixar att dricka kallt. Nu fick jag ny inspiration har också fuskat med det gröna… Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s