träning ska vara lätt. lätt att få till.

moveyourbody.jpgDet pratas om att periodisera träning. Det är något som jag inte behöver. Däremot tror jag på mångfald och variation. Att inte snöa in på tabeller, program och elitsatsningar som vanlig motionär. Såklart är vi olika, men för mej blir det uppstyrda fort en belastning och glädjedödare. Tror att många kan känna igen sig i det.

Den som känner mej vet att jag inte sitter still särskilt ofta. Har aldrig gjort. Jag vill vara igång. Min kropp är gjord för att röra på sig. Därför är det också lätt för mej att träna. Det är som ett naturligt element. Nu har jag ju inte sett mej som en regelbundet tränande person förrän de två senaste åren. Ändå känns det som att jag tränat hela livet. Säkert mycket tack vare att jag alltid rört på mej ändå.

Vardagsträning a och o. Det behöver inte vara så komplicerat. För min del blir det alltför omständligt om jag ska pallra mej till ett gym. Så jag har skapat ett eget gym hemma, inte som i rum, men i redskapsväg.

Väldigt mycket hellre rullar jag ut yogamattan i vardagsrummet, än sätter timmar på att åka till gymmet, och bränner av ett tabata-pass på 30 minuter och så är det klart med det. Eller så hivar jag mej upp och ner i chinsstången (som tar noll plats i dörrhålet), tills armarna hänger till golvet, innan duschen – ska jag ändå duscha, så kan jag lika gärna svettas innan!

Och skivstången + vikterna! Min bästa investering i träningsväg hittills. Jag rör den inte varje dag, ibland inte ens varje vecka, men bara det att den finns där i garaget är guld värt.

Den hemmagjorda TRX:en. Superb för bålstabilitet och fullgott redskap när man vill träna med kroppens egna vikt. Finns tusentriljoner varianter och all tid jag satt på att dingla i dem har betalat sig mångfalt tillbaka. Hej kroppskontroll!

Fitnessboll för balans och bålstabilitet, som dessutom ofta används av dottern – hon vet inte hur mycket smygworkout hon får när hon sitter på den. Perfekt.

Hantlar. Jag har ett set där jag kan byta vikter och gör dem så tunga/lätta som jag behöver i stunden. Står man tex. på en balansplatta och jobbar med viktplattor/hantlar, så involveras hela kroppen på exakt det sätt jag vill att träning ska se ut. Jag vill ha helhet och samband.

Plussa på friskluften, skogen, stigarna. Cykelturerna. Powerwalksen. Höstlövskrattningen. Vedklyvningen. Städningen och dammvippedansen.

Det finns så många sätt att röra på sig. För mej är variationen en förutsättning – den håller mej levande och alert. Och när det får vara så, då är inte några dagar i viloläge hela världen. Tvärtom. Det är då det händer. Ny inspiration spirar, kroppen hinner ta igen sig och lusten att röra på sig, på riktigt, blommar som aldrig förut.

Annonser

7 reaktioner på ”träning ska vara lätt. lätt att få till.

 1. Känner verkligen igen mig.
  Jag börjar även inse (mer och mer) att jag troligtvis inte är en tävlingsmänniska. Alltså, att jag inte pallar trycket liksom. Och egentligen, varför ska jag göra det, när jag äääälskar mina lugna långa skogspass? :-)

  Kram M

 2. Det strålar rörelseglädje ända hit! Kram

 3. Tur att du skrev det där sista stycket :) För idag känns det som allt är tungt. Jag vilar för jag är helt slut. Men självklart ska träning vara allsidig och helst ske utan att man benämner det träning… Man rör sig i sin vardag på olika vis. Kram

  • Vardagsrörelse är bästa grunden! Och träning gör att vardagsrörelsen bibehålls länge, länge :)
   Kram och skön vila till dej!

 4. Härliga bilder :) hoppas ni haft en lika solig höst som här i GBG, rena sommaren.fast höst

  Ny post ute…sexiga sänggavlar :)

  Ha en skön ny vecka

  LOVE Maria at inredningsvis – inredning it’s, Swedish for decor :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s