matvändpunkten.

Det är för tidigt att säga, men jag känner redan att något är på gång i kroppen. Åt rätt håll. Hela helgen har handlat om mat, bra mat. Nya recept, nya smaker. Inget sötsug. En växande lust att fortsätta utforska, byta ut och tänka om.

Är det såhär matinspiration känns! Vet inte när jag senast upplevt det?

Bara det att på lördagmorgon åka till träffpunkten för kommunens REKO (läs mer här om du vill) och hämta upp en låda sallader och örter, ekologisk potatis, ett flak ägg och ekologiskt kött. Lyx att handla direkt av producenten.

IMG_0968.JPG
Jaktlycka. Kan inte förklara det bättre.

Och lördagens lyckade bak. Bovetefrallor (nej, det blir ingen receptblogg – där går min gräns) och en blåbärspaj på bovete och havregryn med kokosgrädde till. Mumma för både mun, mage och sinnet.

IMG_0969.PNG

Så har även jag ätit chiapudding nu. Funkar! Mellis på jobbet to be, tack, har inte vetat vad jag ska äta till eftermiddagskaffet. Nu vet jag. God, mättande och min mage mår gott av den.

Det har vänt. Tack. I. Massor.

Annonser

15 reaktioner på ”matvändpunkten.

 1. Synd att det inte är någon receptblogg:-). Men härlig inspiration & jag blir så impad av att du bakar. Kram

  • Nej, där går gränsen! Google sitter ändå på en massa bra recept ;)
   Har alltid gillat att baka (mer än att laga mat), men det har blivit bortprioriterat senaste åren + att jag faktiskt inte velat sockerbaka. Men nu är det andra bullar, haha!
   Kram!

 2. Å jag är ju också mitt uppe i förändringarnas tid. Med en son som har gluten allergi bara måste jag fixa till det på något annat sätt. Och det är kul. Du inspirerar som vanligt ännu mera. Tack för det! Kram

 3. Åh, härligt! De där frallorna ser verkligen goda ut! Hoppas du kan hålla kvar din inspiration lite till och inspirera oss då och då! Kram!

 4. Härlig läsning! Och visst är det underbart när man känner matinspiration! :-) Jag gillar ju inte heller att stå i köket, men titt som tätt är det faktiskt ganska intressant ändå, speciellt när man märker hur mycket bättre man kan må av bra mat.
  Lycka till med det nya! <3
  Kram

  • Jag behöver få göra något nytt, blir helt blasé av det-gamla-vanliga. Tycker om nya smaker och känslan av att det är bra mat.
   Kram och tack!

   • Ja bara nya smaker ger inspiration. Jag har fastnat helt nu. Samma mat jämt. Dags för en ny kokbok. Nämnda var slut på Adlibris dock så jag inväntar att lagret fylls på igen.
    Kram

 5. Låter underbart. Själv tycker jag just nu att matlagning är lite sådär. Tack för inspiration!

 6. Åh men jag gillar när du skriver om mat, håller med Ulrika ovan ;=) Din syn på mat gör mig glad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s