beter mej som lilla my.

IMG_0987.JPG

Sitter på min yogamatta, stadigt, varje morgon. Gör det jag ska. Och det är väldigt lite faktiskt. En liten serie för ryggen och för att landa i andetaget. Mycket vila mellan rörelserna. En stunds mantraläsning, jag sjunger inte nu utan reciterar. Det är nytt för mej, det är kraftfullt och något som jag inte riktigt är redo att skriva mer om ännu. Sat Kriya på detta och jag är klar. Det tar mindre än en timme, men det känns som tre och effekten är därefter.

Jag kan inte längre låtsas. Det som händer i min yoga nu är väldigt tydligt en djupgående, rätt besvärlig process. Jag vände mej själv ryggen ett tag, orkade inte se allt som var på gång.

Tröttheten som sköljt över mej, de triljoner tankarna -hej igen, long time no see- som ger mej bildlig huvudvärk och en magkänsla som bränner. Bränner.

Det är svårt att sätta ord på allt. Det är skört och våldsamt på samma gång. Lusten att behöva vända på varje sten i mitt liv är obändlig. Jag kan tänka att jag är a pain in the ass för många just nu. Jag kan inte vara tyst, jag stampar med foten och beter mej som Lilla My. Jag är inte arg, men frustrerad. Kräver att man lyssnar på mej. Hör. Ser. Tar ingen skit.

Har power så jag kunde välta träd, samtidigt så trött, så trött. Omvälvande och skitjobbigt i en (o)salig röra.

Hade det varit möjligt, hade jag tagit time out. Från allt. Placerat mej i en varm grotta med filt och kudde. Rabblat mitt långa mantra och gjort min Sat Kriya tills processen var över för denhär gången. För nu gör det ont lite här och där. Förändring. Rannsakan. Vidöppna ögon.

Och ja, jag vet att det inte är någon reda i mina ord idag, men jag lovar, det ser inte bättre ut än såhär i skallen heller. Sat Nam bara.

Annonser

14 reaktioner på ”beter mej som lilla my.

 1. Å Nina, tror inte att det ser bättre ut i min skalle. Italienska skolan ser till att det läggs galenhet på röran. Ska försöka time outa till helgen. Sat Nam

 2. Jag hör dig söstra mi! Hoppas du får ordning på det stökiga i skallen snart, men så vet du ju också att det är en process du behöver ta dig igenom.
  En stor varm kram till dig och en massa pepp! <3

  • Har väntat på detta. Trots allt. Liksom laddat upp och samlat kraft. Nu var det tid! Tack för din kram och ditt stöd – varm kram tillbaka!

 3. Anar en jäkla Lilla My power bakom dina ord! Är det Jaap Ji du reciterar? Kraft-kram

 4. ”Visst gör det ont när knoppar brister?”
  Jobbigt och frustrerande, jag förstår, men spännande samtidigt, speciellt för oss som får följa med och se vad som behöver ut. Mer Lilla My, säger jag! Ut med det! Och du, en stor kram får du också, såklart!

 5. Känner igen. Förstås :) och när man når point of no return får man traska vidare. Det gör ont. det är värt det. Det är omvälvande. Det är värt det. Vi vet det och ändå känns det hårt ibland. Just nu för mig i min yoga – ödslighet! Kram kram vännen!

 6. Jag tycker att det är stor reda på det du skriver om, även fast du måste gå igenom en del tunga bitar innan du är klar för den här gången. Det går liksom att ta till sig, det du beskriver. Verkar som om många som läser runt på varandras bloggar kämpar just i detta nu med att ta sig vidare, göra summeringar, våga se saker i vitögat, analyser av det man samlat en tid. Intressant. Tufft. Lärorikt. Kram till dig!

  • Har upplevt detsamma. Många når fram till en vändpunkt i detta nu. Känns skönt att veta man är i gott sällskap och bara det att få skriva av sig… det är så viktigt och förlösande!
   Kram!

 7. Känner igen mig i detta. Inte i samma ”omfattning” kanske, men yogar inte lika mycket som dig. Jag får bara ”glimtsar” av den här känslan. Frustrationen och längtan efter att bara resa bort till en öde ö och skita i allt…!

  Massor av kramar!

  • Ja, det har sina sidor att ”jobba med sig själv”. Idag kan jag för det mesta hålla samman allting och vara helt fine med livet, liksom samla kraft och vara nöjd. Men så kommer perioderna då tröjan plötsligt börjar stickas och klia… Lite så nu ;)
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s