lite skog, syre och massor av gott.

201410182.jpg

Äntligen tid för lite stigtramp. Hade tänkt mej långpass idag, men lördagmorgonen ville annat – kroppen och knoppen behövde få hinna ikapp verkligheten. Så det fick bli långfrukost och rejält med slösurf innan jag sprang iväg. En liten sjua längs med kända stigar medan snö, hagel och regn avlöste varandra. Men jag gillar när det nyper i kinderna.

Jag gick ut igårkväll också. I mörkningen. Lyfte ut skivstången och vikterna på gräsmattan. Krattade lite löv som uppvärmning och gjorde sen min lyftserie. Tycker om känslan av kyla runtomkring, medan kroppen är varm och följsam, och andetaget står som en aura kring huvudet. Häftigt helt enkelt. Och nödvändigt efter en dag inomhus. Jag behöver få vara ute för att må bra!

201410181.jpgRätt grått. Egentligen. Men det blir inte bättre av att trycka inomhus. Åtminstone jag dör tröttdöden då.
Ser ni gubben i mitten förresten?

201410186.jpg

201410183.jpg

I köket går det bra. I magen också. Har fortfarande lyckats hålla sockerråttan stången. Ärligt inte ens sugen på mjölkchoklad – det känns inte värt det och jag vill inte känna uppblåstheten, som kommer efter sötchokladfrossa. Godis har jag annars inga problem att hålla mej ifrån, däremot har jag en tendens att fastna i kanelbulleträsket och kladdkakesirapen.

Hur det än är, så kan jag lätt hålla mej borta från ovannämnda bara jag ser till att ha alternativ färdigt i kyl och frys. Som chiapudding, njutbröd och bovetefrallor. Det trevliga med att hålla sig borta från vitt socker, åtminstone för min del, är den värld som öppnar sig med annat gott istället. Det handlar ju trots allt inte om att sluta njuta, utan istället vänja smaklökarna och kroppen att njuta nya smaker, dofter och sensationer.

Som till exempel.

Till dotterns kalas ”bakade” jag en raw chokladcheesecake, som verkligen var topnotch. Det är den på övre bilden, receptet finns här (jag satte den inte alls i frysen, den stelnade toppenfint i kylen). Idag gjorde jag den hittills godaste kladdkakan utan både socker och mjöl – tänk att man kan äta så gott som på nedre bilden utan att påfresta kroppen i onödan! Otroligt.

Ber till gudarna att jag ska få vara lika uthållig i min inspiration och äta gott & bra-lust, som jag är när jag springer in i skogen. Yoga, träna och äta för livet.

18_10_2014 11_44_12 (2)

Annonser

10 reaktioner på ”lite skog, syre och massor av gott.

 1. Det låter så klokt och sunt det du skriver! Väldigt glad att du gillar brödet! Ha en fantastisk helg vidare :)

  • Tack fina, önskar dej en skönhelg också! Brödet var precis så bra som jag hoppades, bytte ut mandelmjölet mot bovetemjöl och det funkade finfint det med.

 2. Den där gubben, är det en liten stubbegubbe? Man kan göra många fina iakttagelser i skogen :)
  Jag ska bestämma en dag för min egen sockerrensning igen, hand i hand med allt annat som jag städar ut och som får mig att må bra, att röra mig i syresatta, nya rum, över nya vidder…
  Fint med godsaker som är ofarliga då.

  • Stubbegubbe it is :)
   Känner likadant – nånsorts städning, både inuti och omkring mej. Nödvändigt ibland.
   Kram och allt gott du behöver för att må bra ♥

 3. Skönt med lite skogsstigar. :-)
  Gubbe? Njae… Jag ser ”Hobbe”-figuren. Den tecknade. Analysera det. Haha! ;-)

 4. En sann förebild är du!

 5. & här kom recepten:-). Tack! Blir så inspirerad av allt. Kram

  • Haha ❤ Ja, så länge jag inte måste skriva ner dem bokstav för bokstav är det okej ;) Lite länkkärlek kommer på köpet! Glad om mitt nya driv kan inspirera litegrann, kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s