ord. ge mej ord.

201410.jpg

Jag är en sucker för ord. För hur man kan kombinera ord. Skapa nya betydelser. Vända på steken. Tänka nytt. Jag kan avguda en låttext, men ogilla en melodi. Som nu när nya säsongen Så Mycket Bättre kört igång och gamla låtar blir som nya. Plötsligt hör jag text och andemeningar, som ibland varit gömda bakom musik jag klassat som oljud eller kanske inte ens hört. Tydliggör det som tidigare varit en blindfläck. Några veckor framöver får jag gråta hjärtat ur mej en gång i veckan, men det gör jag så gärna. Helst tittar jag först på söndag, för på lördagkväll är det oftast för mycket folk i soffan bredvid mej. Jag vill kunna fulgråta, för det är det jag gör när ord berör.

Därför älskar jag själv att skriva. Har alltid gjort. Det är enda gången jag hinner tänka klart – för det hinner jag oftast inte när jag pratar.

Jag har en bok i mej. En del av den finns redan utskriven. En del är bearbetat, mycket är det inte. Ännu. Den pockar på uppmärksamhet med jämna mellanrum. Den stör mej. Den triggar mej. Den gör mej förälskad. Den gör mej förbannad. Men mest av allt gör den mej hoppfull. Jag har nämligen alltid velat ge ut en bok. Min bok. Något genomtänkt och genomarbetat. Inget hastverk och inget som inte är jag till hundra procent.

Som yngre var min dröm att ge ut en bok innan jag fyllde trettio. Så blev det inte. Tack gode gud. Den boken hade inte varit jag. Nu kunde man tro att jag strävar efter att ge ut en bok innan jag blir fyrtio, men nej, jag fungerar inte längre så. Inga deadlines som ger mej stressutslag och skapar måsten som inte finns. Den kommer vara klar när den är klar. Det fantastiska är att jag har börjat skönja en punkt där i slutet på boken. Den är långtifrån klar, men bitarna har börjat placera sig. Och ingen är gladare än jag för det.

Så mycket mer än så har jag inte att berätta. Det blir ingen vanlig bok. Det blir Min Bok. På mitt sätt. Och jag tackar omständigheterna och livets kringelikrokar för att jag vågade börja blogga, ävenom det ger mej angst emellanåt, för utan denhär ventilen skulle det knappast någonsin bli två pärmar med blad däremellan.

Annonser

19 reaktioner på ”ord. ge mej ord.

 1. Älskar också ord, vi som bloggar gör nog det. Jag håller helt med dig om Så mycket bättre, alla låtar får ett annat ljus och andra betydelser. Det är spännande. Och ja, det är klart du ska skriva en bok! Och utan min blogg hade jag aldrig kommit dit att skriva den där boken jag sedan skrev, för den ville plötsligt ut och behövde komma fram. När det är dags är det dags. Varm kram!

  • Jag känner som du – boken vill bli skriven. Det handlar inte om att lyfta fram sig själv, utan det handlar om något större än så. Sätta ord på och förmedla något som för en själv varit så livsomvälvande och stort. Glad att du givit ut din bok, det inspirerar så klart och har gett mej ett jävlaranamma att inte lämna mina halvfärdiga texter utan faktiskt göra något av dem. Kram och tack ♥

 2. Vad spännande med en egen bok! Jag ser framemot att läsa den en vacker dag när den är färdigbearbetad, klar och står på hyllan i bokhandeln!.

 3. jag ser också fram emot att få grotta ner mig i din bok Nina. Spännande värre…Varm Kram

 4. Jaså det är det här du har haft i tankarna och gömmorna! Men vad spännande, pirrigt och vilken resa det kan bli. Kommer köpa, det vet du!

 5. Jah! Den boken kommer garanterat att finnas i min bokhylla. På paradplats. *hjärta*

 6. Du vet att den boken kommer att finnas i min hylla också en dag! <3
  Och ja, det är ju detsamma här och hade kanske varit konstigt att bli bibliotekarie annars. Om man inte gillade ord.
  Kram fina!

 7. Wow Nina, det låter helt perfekt! Jag har också haft bokdrömmar men de har liksom försvunnit bort & ersatts av annat.. men nu blev jag sugen att skriva ett inlägg om det.. Kram!

 8. Många av oss som bloggar gillar nog ord, i någon form😊. Jag har också en bok inom mig…men ännu har den hållits där inne som ett litet frö, utan påtryckningar att behövas planteras. Allt har sin tid 😊

  • Tror det är viktigt att låta det mogna ordentligt. Som jag skrev så är jag glad att det inte blev någon bok innan trettio :)
   Vi ses på onsdag Maria! ♥

 9. Ping: yoga ♥ löpning | omhändertagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s