omhändertagen.

20143010_2.jpg

Märker att jag inte riktigt räcker till för att skriva både här och där. Då får det vara så. Som jag skrev tidigare så känns det i kroppen både av att den minns och av att jag skriver och redigerar en hel del, så det har varit rätt stelt senaste tiden. Jag är sådan överlag, genast något ”större” pågår omkring och i mej, så stramar det till särskilt på baksidan. Inte så att jag får ont, men det är helt enkelt otympligt och stelt.

En av uppmuntringarna jag fick med mej av mina lärare efter avslutad yogalärarutbildning var att jag behöver se till att få massage och omsorg regelbundet. Bli omhändertagen och överlämna mej i någon annans händer. Det kan låta som den enklaste sak att göra, men det är inte så. Inte alltid. Jag har lätt att slappna av, men detdär med att vara i avslappning medan någon annan arbetar med ens kropp är inte lika självklart och enkelt.

Så nu har jag sett till att bli omhändertagen och är idag skönt mosig från topp till tå efter en avslappnande massage och akupunktur hos Maria igår. Jag har följt henne in da cyberspace ett tag och känt att vi pratar samma kropps- & energispråk, så jag bokade tid hos henne. Verkligt välgörande att kunna luta sin avslappning mot någon, som har de rätta kvalitéerna och som ser till hela kroppen. En random massage ger mej sällan något mer än… massage. Jag vill ha beröring mer åt det taktila hållet, helst inte få bitska fingrar nertryckta i varje muskel tills man vill svimma. Så är det såklart beroende på vad man är ute efter, men det plågsamma kan jag lätt vara utan.

Annonser

10 reaktioner på ”omhändertagen.

 1. Härligt att ”överlämna” sig själv. Men som du säger; inte alltid lätt att få tummen ur och göra det… ;)
  Kram M

 2. Vad intressant, att musklerna stramar när mycket pågår. Det låter ju egentligen bara logiskt.

 3. Kropps-och energispråk! Gillar dina ord :) jag gillar inte heller randommassage, varken som givare eller mottagare. Som givare får man vara lyhörd å försöka lyssna in på känsla, som mottagare gäller det att släppa kontrollen en stund. Samarbete :)

 4. Har du prövat ayurvedisk massage nån gång? Jag har gått på två behandlingar (vishesh och abhyanga) och jag tycker att det är fantastiskt skönt. Lugnt, mjukt och tyst. Omhändertagande,

 5. Omhändertagen. Jag har lite svårt med det där att låta någon annan hjälpa och ta hand om mig. Tack för påminnelsen och pepp för ditt skrivande där. Kram!

  • Lite samma med mej. Kan själv, vill själv! Samtidigt tycker jag det ÄR så skönt att få massage, gå till frissan, gå på ansiktsbehandling… men det svåra är just att hitta den i vars händer man vill lägga sig. Det ska funka, personkemi och så. Därför blir tröskeln hög ibland.
   Kram och se till att bli omhändertagen nu, Ulrika :) ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s