kroppsnörderi.

20141103_1

20141103_2

Är det något som fascinerar mej så är det kroppen – allt vad den minns och hur allt hänger ihop. Jag har gått en kurs i zonterapi för många år sedan och kan tänka ibland att jag absolut borde ha fortsatt. Samtidigt har jag fått så mycket via yogan och ser väldigt klart hur den holistiska tråden löper genom många olika traditioner. Tekniker som är olika och som så att säga pratar olika språk, men som ändå bottnar i samma kunskap. Spännande.

Nu har jag inte tänkt fördjupa mej särskilt i något, men snubblade över Emotional Pain Chart-bilden och kunde nicka igenkännande åt flera saker. Ansiktsschemat är bekant sedan tidigare och det nickar jag också åt, särskilt med tanke på min väldigt högljudda hy från och till.

Lyssna på kroppen. Och titta på den.
Se och lär.

Kroppen härifrån, ansiktet härifrån.

Annonser

13 reaktioner på ”kroppsnörderi.

 1. Sånt här är spännande! Har också mina speciella ställen… Har en zonterapiplatta som fungerar på samma sätt, och det är verkligen fascinerande hur allt hänger ihop holistiskt. Gillar tanken på att veta orsaken till t ex smärtan, och inte bara bota som i västerländsk medicin. Kul info!

  • Blir mer och mer övertygad om att vi har allt att hämta ur ”roten till det onda” istället för pillerburken, som skrivs ut per automatik. Att hårdra, ja, men så är det alltför ofta. Tyvärr. Låt väst och öst mötas. Amen :)

 2. Jag läste och utövade mycket zonterapi när stortjejerna var små. Ett tag behandlade jag lite för intensivt på största tjejens fötter under en vecka. Det slutade med att hon hamnade på akuten med stora uppblossande eksem och magsmärtor. Efter det försvann hennes allergier! Sen har jag kommit ifrån det men har mina böcker kvar. Kram

  • Uj, det är kraftfullt! Har själv tryckt igång värsta huvudvärksrumban åt mej (då i tiderna), så det är ”inget att leka med” om man säger så.
   Kramen!

 3. Tänker ofta på detta, hur allt hänger ihop. Tack för bilden! Ha letat länge efter något liknande, som får sätta ord på det kroppen redan vet intuitivt. Sparar den i mitt bildbibliotek. :-)
  Kram

 4. Är också fascinerad av zonterapi och blev tack vare det (i kombo med aku) av med migrän och spänningshuvuvärk för tio år sedan. Nu när det är tillbaka igen har jag tänkt hitta nån bra igen, men det är lite som terapi – det gäller att passa ihop, känns svårt att gå till första bästa.

  • Jamen exakt! Bra att vara kräsen tycker jag. Inte blint boka tid och hoppas på det bästa. Därför går jag alltför sällan på massage (som jag nämnde i ett inlägg nyligen), eftersom jag vet exakt vad jag -inte- vill ha och råka ut för!
   Vi är värda rätt sorts omhändertagande ♥

 5. Så länge jag jobbar med människor och deras kroppar (och indirekt knoppar) kommer jag aldrig att bli uttråkad! Alltid något nytt jag är nyfiken på och vill veta mera om…och jag låter gärna öst möta väst i mitt synsätt på behandling av människor :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s