inte sugen.

20141104_16.jpg

Hur går det med sockret då? Det går alldeles utmärkt, tack. Dryga månaden har gått och jag har lyckats hålla bort det onödiga sockret över förväntan. Ärligt är jag ändå inte förvånad. Jag gick in i detta med samma beslutsamhet som jag gjorde med löpningen för något år sedan. Det skulle bara göras. Det var dags.

Jag har ju också kapat bort en hel del vitt mjöl. Åt inte sådär enormt mycket innan heller, men skillnaden är ändå märkbar.

Tycker mej ha hittat en linje som funkar. Där utsvävningarna handlar om att ta en klick vanlig sylt till pannkakan på lunchstället, äta en pyttebit tårta när jag varit bjuden på kalas och smaka en muffins när dottern bakat. Förutom det mer eller mindre dolda sockret i en del produkter, men faktum är att jag behöver allt mindre av just de varorna. Köper sedan länge inga färdiga såser, skumma halvfabrikat och andra märkligheter. I så fall lusläser jag innehållsförteckningen… och köper oftast en avocado istället.

Lite smågnabb har det blivit hemma i och med att jag köper hem mindre eller inget alls av ovannämnda. Händer ju att de åker själva till butiken och bunkrar upp, men det stör mej inte. Var och en med sitt ansvar. Jag vet ändå att min nya twist i köket trots allt innebär en stor positiv förändring för dem, 80 % bra mat, 20 % mer tveksam dito –  det är gott nog.

Och jag är ju inte sugen. Faktiskt. Jag har fixat pms-svackan och jag har fixat blodsockerdippar. Faktum är att jag redan nu upplever stor skillnad mellan pms- och blodsockerhelsiket innan och efter sockerbrytet. Det är lugnare på alla fronter. Alla. Just nu finns inget som kan motivera mej till att falla tillbaka. Det är inte värt det någonstans.

Det finurliga är att smaklökarna också fått sig en uppdatering. Nu när de inte blir matade med de (ibland) kopiösa mängder mjölkchoklad, som de i åratal vant sig vid. Den mörka chokladen smälter fint i munnen nu. Jag grinar lite fult åt mitt förra jag, som bara fnyste åt det mörka, bittra. Som inte ville ändra sig, som ville vara kvar i de gamla vanorna. Nu sitter jag här och nöjer mej med ett par bitar Green & Black´s. Överträffar mej själv med hästlängder.

Annonser

13 reaktioner på ”inte sugen.

 1. Tummen upp! Och jag instämmer för även jag har funnit en balans i tillvaron nu. Lite gott blir det ibland men det är lättare att avstå nu och jag behöver inte lika mycket heller.
  Keep up the good work! <3
  Kram

  • Så skönt att slippa det gapande sockermonstret! Faktiskt inte tidigare upplevt ett sådant anti-sug som jag har nu + att det funkar att bara ta en liten kakbit ”för husfridens skull”, liksom det också går att säga ‘nej’ och stå för det. Må så förbli, amen :)
   Kram och keep up till dej med ♥

 2. Du är bra som alltid! Jag hänger på.

 3. Hej Nina!

  Jag njuter väldigt mycket av att få läsa om allt som du funderar kring och tar dig för. Jag är otroligt förtjust i ditt sätt att formulera dig.
  Det har snart gått ett år sedan vi gjorde vår första vita tantra ihop( fantastisk upplevelse)
  Även jag har hunnit bli färdig lärare och håller klasser och workshops.
  Jag ska faktiskt hålla en Workshop den 22:a November i Luleå med temat plocka fram dina superkrafter. Det kommer vara både yoga och gruppcoaching.
  Om du vet någon som törstar efter yoga och är i faggorna så kan du säga till mig så kan jag skicka info.

  Allt gott till dig!
  Linda

  • Åh, hej Linda! Ja tänk, snart ett år sedan! Hade gärna kommit till Sthlm i februari igen (är ju Yoga Games samma helg som vita tantran dessutom), men har annat på gång just då så det måste bero denna gången.

   Så härligt att du är på gång! Övertygad om att du är en superfin lärare, jag såg det i ögonen på dej ;) ♥

   Du. Maila mej jättegärna infon om din workshop i Luleå, så vidarebefordrar jag den till mina kära yogakollegor och vänner där!

   Kram & Ljus!

   • Tusen tack kära Nina!

    Hoppas verkligen att vi ses snart. Om inte annat så ser jag dig här på din fina blogg. Jag älskar att läsa om dina funderingar kring livet och yogan. Intressant hur du väver in olika filosofier i din vardag.
    Mucho inspirerande!!
    Sat nam

 4. Det här är så inspirerande att läsa, hur lätt det ändå går och vad mycket det gör! Vi brukar prata om det hemma att det kanske inte märks så stor skillnad om man som du och vi redan äter hyfsat bra. Skillnaden måste bli större om man äter sämre och byter vanor helt. Men ändå, spännande!

  • Så intressant att du tar upp det där! För jag tror också så. Vänder man på varje sten och gör helomvändning med allt på en och samma gång blir det too much, och då mäktar man inte med. Men tar man det pö om pö och i den takt man är redo, så blir det inte ohanterbart. Spännande absolut!
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s