äntligen lite mera power.

20141108_vinter.jpg

Det smälter bort igen. Detdär vita på bilderna. Hann nästan börja gilla läget. Njöt det sista igår när jag transportlöpte hem till pappa på farsdagsfika, genom snörufsig skog och i besvärliga traktorspår. Skönt. Behövde ett halvlångt pass (dryga milen) för att komma i fas igen.

Förra veckan var jag liksom i otakt med något. Svårdefinierbart. Under ytan. Som en oro. Tack gode gud för yogan sådana gånger. Och förmågan att inte bara fortsätta ösa på. Våga stanna lite. Våga vara stark i det lite svaga. Yogade både morgon och kväll de flesta dagar. Känns som en ynnest att få till det så. Det är verkligen vila för mej. Vila och hängivenhet.

Och det var så värt. För idag kände jag att allt var som det skulle igen. Hade lust att svinga skivstång… och vinterdäck. Man tager vad man haver liksom. Det är så häftigt, när inspirationen och kraften finns där. Jag har dessutom hakat på en utmaning, som jag nyfiket följt bla. Monika Björn göra via Instagram – Ido Portal’s The Hanging Challenge. Under en månads tid hänga 7 minuter om dagen. Hänga som i att greppa en chinsstång med bortvänt grepp. Jobba i intervaller tills man skrapat ihop 7 minuter per dag. Jag följer inte nitiskt, men det har ändå effekt. Några dagars hängande och skivstången känns några kg lättare och jag fixar flera chins på raken, som jag hade stagnerat i innan. Och idag upplevde jag en nyfunnen stabilitet i overhead squatsen (så för den som kämpar med dem – häng!). Självförtroendeknuff! Tycker jag var värd det.

201411091.jpg

Annonser

9 reaktioner på ”äntligen lite mera power.

 1. Hänga! Tänk det har jag inte ens tänkt tanken på att man kan göra :) Kul utmaning. Synd bara att jag inte har någon stång. Får masa mig till utegymmet och dingla lite!

 2. Lite mera power? Tycker det verkar vara power så det sprakar om det! Kram

  • Haha, allt är relativt :)
   Jag känner inte igen mej riktigt när jag inte ‘vill och orkar’ nåt, jag är liksom bortskämd med mej själv med att vara väldigt energisk… jämt ;)
   Kram!

 3. Hänga kan ju till och med jag göra nu! Vad lustigt, precis nu kom maken och sa att han hade hittat fästena till vår chinsstång som kom bort i flytten så han skulle skruva upp den. Kanske är bra för ryggen också som är en katastrof just nu.

 4. ”Hänget” lät ju intressant…! :-)
  Jag är galet svag i underarmarna (framför allt).

  PS. Du har en utmaning hos mig. :-)
  Kram M

 5. Åh! Jag har kört Ido Portal’s 30/30 squat challange, men hanging-utmaingen har jag kvar. Jag kunde ju inte hänga i en stång alls för ett par år sedan, men nu älskar jag det! Har en bra bit kvar till min första pull-up utan assistans dock. Kanske kan utmaningen råda bot på det!

 6. Verkligen intressant det där med att hänga. Frågan är bara var jag ska göra det… Du ser verkligen ut som power hela du!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s