lika med liv.

20141110_18_19_06_Pro.jpg
Snubblar omkring i mina egna ord och tankar. Bokredigering är ingen lättsam lek. Har ett abnormt behov av att få ägna mej åt detta på heltid ett tag, tanken gäckar mej särskilt retsamt eftersom det i princip är omöjligt. Ingenting är omöjligt, nej, men jag sväljer så mjukt jag kan och jobbar vidare i de lediga stunder jag kan stjäla åt mej. Tänker att detta också är en process som ska genomlevas – skulle knappast ändå orka sitta 24/7 med mitt manus utan att få myror i brallan och utan att utveckla svår motvillighet till det. Får se det litegrann som en golgatavandring, när jag väl öppnar boken för första gången så vill jag kunna känna att det varit värt allt pussel.

Däremellan ska vanliga livet klämmas in. Plötsligt behöver jag planera lite mer. Fast det gör jag så gärna. Så är det ju. När man verkligen vill något så ser man till att skapa utrymme för det också. Och det är ju inte bråttom någonstans, har bara en liten förhoppning om att det ändå inte ska dra ut alltför mycket på tiden. Kommer ju komma till en punkt då det är dags att sätta punkt. Mer färdig än så går det inte att bli.

Återkommer till gamla funderingar om hur viktigt det är att skapa sina egna förutsättningar. Det går inte att vänta på att alla yttre omständigheter ska stämma överens med ens intentioner och planer. Man måste bara börja på. Bana väg och komma igång. Lite som att sluta gå omkring och vänta på att lyckan ska trilla ner i huvudet på en, för det kommer den inte göra. Finns bara ett sätt och det är att krypa inåt och gräva fram de inre kvalitéerna. Våga lita till sin egen förmåga att vara lycklig. Våga vända på steken.

Så medan jag sitter här med mina bokfödslovåndor, så känner jag också att det öppnar upp ytterligare dörrar av lycka inuti mej. Kreativitet föder kreativitet och för mej är det lika med liv. Tänk vad en liten bok kan göra.

Annonser

8 reaktioner på ”lika med liv.

  1. Vibrate the Cosmos and the Cosmos shall clear the path. Läste en text idag på Spirit Voyage om att ”make our move” ”any move” och här står det samma sak:-). Kram♥

  2. krypa inåt och gräva fram de inre kvalite’erna….det känns precis som det är en pil åt mitt håll. Du inspirerande människa, nu måste jag kolla vart pilen for. Kram

  3. Skål för alla nya dörrar som öppnas!
    Sat Nam <3

  4. Fint som vanligt <3 Och så svårt att ansvaret ligger på mig själv att skapa mina egna förutdättningar. Det du skriver här landar så rätt hos mig idag då jag fastnat lite i synd-om-mig-rollen. Och fastnat över lag. Klok som en bok är du, och tacksam är jag över att jag hittat dig och andra fina människor här som hjälper mig framåt och är på samma spår som jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s