be en bön eller meditera. varje dag. sade han, paolo.

20141113P.jpg

Jag må bo mer eller mindre ute på vischan, men den österbottniska vischan är väldigt kreativ och levande. Vi är ett drivande folk och vi får saker gjorda. Det vi inte har direkt bakom husknuten till dagligdags, det ser vi till att ordna på annat sätt. Om inte Muhammed kommer till berget så får man väl flytta berget till Muhammed, heter det visst. Många är de karismatiska och inspirerande människor, som varit hit för att föreläsa och undervisa. Sanna Ehdin, Janesh Vaidya, Thomas Di Leva, Karin Björkegren Jones, David Sye och många andra som jag inte kommer på nu.

Och igårkväll var Paolo Roberto här.

Marica har redan sammanfattat Paolos föreläsning så bra här, så jag nöjer mej med en förnöjd suck och kommer vårda ömt det powerfrö han planterade i min bröstkorg. För vilken kille han är! Jag har lätt för att se förbi hans kantighet och ibland radikala uttalanden, de bekommer mej inte. Istället tar jag till mej hans resa, allt han varit med om, allt som format honom till den han är idag, hans företagsamhet, hans driv & go och inte minst det han säger om livets viktiga bitar – av allt är omhändertagandet av själen det vi bör prioritera högst. Salen blir knäpptyst när han säger det. Många sänker nog blicken och känner sig träffade. Vikten av att stilla sig, be en bön eller meditera varje fuckin’ dag!

Du kanske tränar som en dåre, har snyggaste kroppen och flashigaste bilen, nyaste huset och äter bästa maten – men du har inte kontakt med dej själv, ditt innersta. Är du lycklig då? Är du?

Är du?

Ta tag i livet. Lev det. Ha snyggaste bilen i stan om det är det du vill, men vårda själen och se till dess behov också. Engagera dej i ditt liv, vänta inte på andras initiativ. Prioritera bättre och logga ut oftare, annars kanske det slutar med att när du sammanfattar livet som åttioåring inser att du levde mer på Facebook än på riktigt. Det tog jag särskilt till mej – stäng ner mer. Lev (ännu) mer. Bara gör det. Ta tag i anden. Andetaget.

V__150F.jpgÅrets nöjdaste foto på det, med knäppmin och allt. Embrace.
Annonser

4 reaktioner på ”be en bön eller meditera. varje dag. sade han, paolo.

  1. Ja det där med Facebook. Så sjukt egentligen. Samtidigt så roligt. Jag inser att jag borde stänga ner oftare. Inte ödsla energi på saker som inte ger mig något. Vad spelar det för roll vad någon jag träffade på ett träningsläger för fyra år sen (och aldrig har sett sen dess) äter till frukost? Jag inser att det är sjukt, men har svårt att hålla mig borta. Tack för påminnelsen, jag behövde den!

  2. ”Gilla” på det:-) och tack för påminnelsen att andas och leva nu! Kram

  3. Vilken driftig bygd du verkar bo i! Jag tycker också han är häftig, Paolo, men många har svårt att se förbi hans tuffa och ibland självgoda snack. Strunt samma tycker jag! Dock visste jag inte hur han även såg på det här med själavård, tänkvärt! Det sköna med honom är hans rakhet .Tycker du ser mycket ut nöjd bredvid honom ;-)

  4. Intressant. Jag har känt mig rätt mätt på Paola länge, inte minst hans konstiga uttalanden om kvinnor och ”könsuppdelning”. Fint att han säger bra saker också ;=)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s