roten till allt.

20141116-1.jpg

Kickade igång mina åtta veckor imorse. Inte som en utmaning, inte som något måste. Snarare något som ligger exakt rätt i tid. Lutar mej mer än gärna emot ett färdigt upplägg nu. Tackar och tar emot. Använder kundaliniyogan som den är tänkt att användas. Mitt i livet. Som ett verktyg. Yoga är inget man placerar lite hipp som happ där det passar bäst. Det är större än så. Däremot ska man använda yogan i sitt liv, dra nytta av den och fylla ut tomrum med den. Så ser jag det.

Det första chakrat, rotchakrat, är kopplat till benen och till grundning. Bland annat. Hur rätt var det inte då att lufsa runt i skogen idag. Springa längs slingrande, frusna sandvägar i tallskogen. Tänkte flera gånger på det – hur grundad löpningen gjort mej. Särskilt sedan jag kom ifrån känslan att jag springer undan något, som i flykt. Jag sprang så förut. Men inte idag. Idag springer jag med naturen, med min kropp och snarare mot något, inte ifrån.

Så att börja dagen med ett grundande kundalinipass, med fokus på rotsystemet i mej, och sen manifestera det med en mil i skogen, ja, det gör en bättre söndag. Sat Nam.

Annonser

3 reaktioner på ”roten till allt.

  1. Boken i förra inlägget låter verkligen intressant! Ser fram emot fler rapporter! I helgen (yogalärarutb) när jag gjorde lång och väldigt jobbig meditation, kom tanken på dig som springer så där långt upp, och då orkade jag härda ut! Tack för det:-). Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s