ont i örat, men glad ändå.

solochvatten.jpg

Har varit hemma igår och idag. Kände mej krasslig redan i helgen och fick feber lagom tills veckan kickade igång. Gissar det är något virus då ena örat är helt bombat och det känns som att jag har en tunna över huvudet. Jag har sovit och sovit. Nio-tio timmars nätter och så någon timme om dagarna också. Däremellan har jag knarkat Homeland (som jag började titta på sist av alla) medan jag vänt kudden så att den ska vara sval mot kinden.

Kör med mina huskurer för örat och jo, det är redan bättre. Har ingen feber idag och det värker inte längre, bara ett tyst molande. Någon läkare tänker jag inte bekymra mej om så länge det inte är värre än såhär. De skriver ändå bara ut antibiotika och tycker man ska svälja en kur med smärtstillande. Nej tack, jag håller mej till mina häxkonster.

Som ett litet (stort!) plåster på såren bokade jag flygbiljetter i helgen för sommarens semesterresa. Älskar att vara ute i god tid och vet man vart man vill åka och när, så är det bara att klicka och betala. Jag kapar dessutom gärna åt mej de billigaste flygbiljetterna. Ännu återstår det angenäma letandet efter boende, något som kan bli rena förbannelsen innan allt är klappat och klart. Finns ju alltför mycket att välja på!

Vart vi åker? Någon hemlighet är det väl inte, men tillåter mej att suga lite på karamellen ännu. Kanske främst för att jag verkligen vill plocka ihop en resa med så lite intryck utifrån som möjligt. Alla tycker så olika och jag kan faktiskt uppleva att det är lite jobbigt att få rekommendationer och restips från alla håll. Så mycket kan jag i alla fall berätta att det är ett land jag länge varit nyfiken på, med vacker natur och gamla städer. Känns hursomhelst grymt att vi äntligen har en resa att se framemot igen – alltför länge sedan sist. Har funderat en del på både yoga- och träningsresor, men att vi åker tillsammans alla tre slår absolut högst.

Så vad är väl lite ont i örat.

Framgooglad, filtrerad bild.

Annonser

10 reaktioner på ”ont i örat, men glad ändå.

 1. Så härligt det låter! Resan alltså, inte öron-ontet :) Krya på dig !

 2. Lyxigt att ha en resa bokad! Nu blir jag nyfiken på dina huskurer, själv botade jag öronvärk med lökkompress mot örat i somras ;-) Vad gör man inte för att bli frisk? Krya på dig!

 3. Hm har också haft ont i örat… Men inte haft någon huskur att använda, har du något bra tips?
  Resa låter underbart, det är alltid ett sätt att vidga sina vyer inte bara geografiskt. Ska bli härligt att höra vart ni reser! Kram kram

  • Allt med lök i örat går bort, bara tanken (och stanken) gör mej illamående ;) Så jag kör med nässköljning, ja det hänger ju ihop allting där i huvudet haha, grantinktur (kära Å gav en flaska homemade åt mej i somras) och värme! Det sistnämnda har mest direktverkan – hålla värmedyna mot örat (jag lade mej att sova med örat mot värmedynan) eller annat så det faktiskt blir v.a.r.m.t.
   Funkar för mej :)

 4. Krya och härligt med en resa. Vi funderar också på en resa till sommaren men det blir en favorit i repris om allt klaffar. Kram

 5. Krya på dig fina du! <3
  Ser fram emot att få höra om resan längre fram. ;-)
  Kram kram

 6. Tack bästaste allihopa för hjärtevarma ord :)

 7. Nå, berätta vad du tycker om Homeland nu!!! Och krya, krya så klart. Hoppas att du ändå kan njuta lite av stillheten. Det är ju olika det där, men ibland kan en liten sjukperiod behövas på nåt sätt.

  • Tycker besvärligt mycket om Homeland ;) På ett sätt glad att jag ignorerat serien förut, så jag får maratontitta nu. Gillar att gå all in med en serie.

   Vet precis vad du menar med att en sjukperiod kan vara ett vilsamt tillfälle att stanna upp. Både bokstavligen och bildligt. Förut kunde jag jaga upp mej om jag blev sjuk, nu tar jag det som det kommer. Livet är.
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s