havregurt, pepparkakor och någon ljusslinga här och där.

lyktor.jpg

Nej alltså, nu kunde jag lika gärna kasta in handduken. Har absolut inget att skriva. Inte ens en uppdatering om örat får jag till (men jo, det är bättre och jag jobbar som en vanlig människa igen).

Homeland har slukat oss med hull och hår, vi gör inget annat om kvällarna nu. Facebook öppnar jag knappt – så har det varit ett tag, det känns bara väldigt… ointressant. Får anstränga mej för att inte trilla ut ur Instagram också. Däremellan vänder jag i min pappershög aka bokmanus. Det går trögt, det känns trögt och bara tanken på att jag en dag ska ha den klar får mej att skratta gott.

Eftersom jag hade sjukkänningar redan innan helgen, så har jag knappt rört på mej sedan dess. Kroppen stretar lite här och var. Att vara stilla tär våldsamt, ävenom jag vet att det inte går någon nöd på mej. Det är inte så att jag blir frustrerad (längre) över utebliven träning, utan det bara är så att jag behöver vara i rörelse för att fungera optimalt. Min mjuka yoga har ändå varit med mej hela veckan -och meditationen- det ska mycket till förrän jag lämnar bort den. Fast nu längtar jag nog efter mer än bara en snuttekort lunchpromenad.

Folk har börjat prata om julen, men det är inget jag går igång på. Ska slänga ut några ljusslingor i helgen och fortsätta elda mina värmeljus. Bra så. Fast lite smarriga pepparkakor får det snart bli, tack vare att Carina delade med sig av sitt recept (lånade din instagrambild, tack & förlåt).

recept

På tal om mat, så har jag dragit ner på mjölkprodukter nu också. Annika har flera gånger skrivit att hon tycker så mycket om kvarg, men att det inte längre funkar för henne att äta det. Jag kan säga detsamma. Plötsligt. Eller nej, det kom smygande. En olustkänsla. Magen som började säga ifrån, vilket jag tror är en ring på vattnet efter att sockerbegäret dämpats. Det ena leder till det andra. Verkligen så att magen tackar djupt och ödmjukast för mina bättre val. Mår så himla mycket bättre. Har inget sötsug att tala om. Det har blivit såpass att jag kan nöja mej med en näve ekologiska dadlar, mullbär eller ett par bitar mörk choklad. Eller helt enkelt låta bli. Men jag kan också ta en liten kakbit all sugar inclusive om jag blir bjuden hos någon, det är inte hela världen. The balans is nådd, för nu.

Hursomhelst, kvargen var det. Nu är det havregurt som gäller. Har hittills köpt, naturell, i butik, men ska våga mej på att göra egen snart – Charlotta Sofia får det att låta så enkelt. Mandelmjölk till kaffet numera dessutom, visserligen smakar det… annorlunda, men det funkar. Varvar med att köpa färdig (lite småjobbigt att hitta en utan socker och utan femhundraelva tillsatsämnen) och göra egen. Allt går. Och det är grymt mycket lättare att motivera sig när magen mår bättre.

yogamudra

I mina bildgömmor susar ett gammalt foto förbi. Passar på att ta några djupare andetag och tacka för virrvarret inuti. Ord som inte riktigt hittar ut just nu, men som på nåt sätt landade här ändå. Jag tackar också för ett superhäftigt mail, som dunsat ner i min inbox. För kroppens fenomenala läkningskraft. För magen. För örat. Och för att jag inte skriver för Augustpriset, utan för min egen högst hjärtenära skull. Sat Nam.

Annonser

12 reaktioner på ”havregurt, pepparkakor och någon ljusslinga här och där.

 1. Ååå pepparkakor! Vill också ha!

 2. Du. Där du befinner dig mentalt är din bokprocess som jobbar. Allt annat faller åt sidan och den där känslan av att inget blir någonsin klart, den är övergående. Du blir klar.
  Du har rätt att inte gå igång på julen mer än du vill :) och pepparkakorna ska jag också baka!
  Havregurt låter så där men kanske något för även mig?!
  Homeland. Say no more. Jag är totalt biten och efter senast avsnittet i måndags som lämnade en mega giant cliff hanger har jag inte andats ordentligt. Kommer på mig själv att tänka på den lite då och då!
  Från ett halvdant sjukläger skickar jag varma kramar och hoppas du snart får springa dig varm och glad!

 3. Det fick du så gärna göra. Jag har ju själv lånat dem från nätet. ;-)
  Och jag instämmer så i allt du skriver nu. Om maten och att vara less på nätet. Har inte tid heller. Vill skriva men finner inga ord. Ja du vet…
  Sat Nam och kram på dig fina! <3

 4. Jag har handlat både mandelmjölk och havremjölk.
  Sambon sa, (om havremjölken): ”Du kan köpa mer sånt, det kan jag ha i smotthien.
  Hm…. Vem är du och vad har du gjort med min sambo….? Haha! ;-)

 5. Haha. Jag fattar det där med Homeland. Vi är med fast 😉

 6. Bakade lchf-pepparkakor igår, liknande recept som det du har på bild. De blev riktigt lyckade, smakade pepparkaka fast utan att smaka sött 😊 var har du hittat naturell havregurt? Dottern verkar vara mjölkallergiker, men det är svårt med alternativa produkter, det är så mycket socker och skräp o det mesta.

  • Finns inte i bybutiken, men nog i butiken med stort P i stan :) 400 g Yosa-burk. Innehåller väl kanske en del konstigheter, men förlåtande lite ändå. Inget socker i alla fall, eller andra läbbiga sötningsmedel.

 7. Jag har också successivt försökt lämna bort det mesta i mjölkväg den senaste månaden och mår mycket bättre i magen. Nu är det bara eftermiddagskvargen som är kvar och det endast för att jag inte hittat något som är lika lätt att ta med som mellanmål till jobbet. Men nu ska jag testa havregurten! Den köpta, är allt för lat för något annat ;)

  • Jag trodde inte att jag skulle komma ”så långt” att jag ville skala ner på mejeriprodukter, men här är jag nu. Fast hellre det än att bli påtvingad pga sjukdom eller så. Liksom så mycket annat blir det bäst när lusten till förändring kommer inifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s