inte mycket till spring.

29_11_2014 11_29_17.jpg

29_11_2014 11_28_12.jpg

Det är inte mycket till spring i mina ben just nu. Feberskovet i början på veckan har satt sig som en trögflytande massa i kroppen och särskilt i baklåren. Har känslan av stum träningsvärk, fast jag inte sprungit ett steg eller lyft en enda skivstång sedan förra lördagen. Fast jag har inte bråttom någonstans. Det får ta den tid det tar. Om det är något jag är noga med så är det att inte slita på kroppen när den redan är sliten. För det är så jag ser på den när den är krasslig.

Och så mycket man får gjort när träningen går på sparlåga. Jag har hunnit både pynta trappen med lyktor och granris, sprida ut lite juleljus i hörnen, tömma tvättkorgen och fixa lite extra i köket. Glömmer ibland hur det är vara en vanlig människa.

Fast jag får lite myror i brallan av långsamheten, så kommer jag inte ifrån att jag tycker det är superskönt att vila. Vila utan måsten och vila utan dåligt samvete. Ännu när jag började träna mer frekvent, för ett par år sedan, så fick jag dåligt samvete och småangst om jag inte tränade. De gamla prestationstankarna hängde kvar. Idag är det inte så. Jag tränar för att det ger mej sådan glädje och skön känsla. Det gör mej helt enkelt mer kär i livet.

Hur härligt är det inte att ha något i sitt liv, som inte är målinriktat till tusen och inte mäts prestationsmässigt, utan som bara är ren och skär lycka – oavsett om det handlar om traillöpning, styrkelyft, rörlighet eller random tåviftning.

UPDATE. Och skönkänslan när man efter punkten här ovan går ut, lufsar mjukt någon kilometer med dottern och känner värmen i kroppen igen. Några marklyft på det och hela jag är nöjd. Bästa mjukstarten, amen.

Annonser

7 reaktioner på ”inte mycket till spring.

 1. Vad skönt att tänka så kring träningen, underbar utveckling! Kram på dig och hoppas du är frisk nu! (Förresten, insikten om annalkande 40-årsdag nästa år slog mig. Har inga ideer eller vilja kring firande, ingen kris i sikte dock. Har du några tankar/ideer, hojta gärna till :-) Vi är ju i samma sits… )

  • Får jag säga: jag bryr mej inte!?!! :D
   Har inga tankar alls kring mitt 40:nde år eller om firandet. Jag hade både kris och fest när jag fyllde 30, ogillar typ båda, haha. Nämen, jag är väldigt off och eftersom jag fyller först på hösten så hinner jag fundera och eventuellt tänka ut något skoj. Är så väldigt tillfreds med allt (vågar knappt säga det högt) så jag tar det med ro. It is what it is. Det vet jag bara att vi är i våra bästa år ;)
   Kram!!

   • Just det, du är ju lite yngre än jag! Flera veckor :-) Önskar jag var så relaxad som du. It is what it is, TACK, dagens lugnande ord! Absolut är det våra bästa år ;-)

 2. Läste fel först och där det står: vila utan måsten, läste jag: vilan måste ut! Och kanske är det så :) Kram på dej och vilka underbara bilder, älskar det blå på dig och i huset! Kram kram

 3. Känner nu under min träningsfasta (bra ord va?) att jag vill träna för att det är roligt, inte vara det där måste…prestationsinriktade halvt ångestframkallande saken. Jag hoppas hitta en genuin träningsglädje nu framöver!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s