femte december.

WP_20141205_11_30_09_Pro.jpg

”Prickade alla rätt när jag prickade in denhär fredagen som ledig för ett tag sedan. Visserligen skulle jag både till tandläkaren och bilen besiktigas, men ändå. När det var avklarat (båda granskningarna fick godkänt) slängde jag mej ut genom dörren och hann precis fånga dagens zenit. Det gäller att vara både snabb och flexibel om det ska lyckas these days…

I jämförelse med gårdagens snigelfart var dagens steg betydligt trevligare. Inte minst finns det ett helt annat driv i kroppen när det vankas skogsstig och som jag väntat på att få trampa just sådan. Det har verkligen inte blivit för mycket av den varan i höst, vet egentligen inte varför. Felprioriteringar och annat krafs som kommit emellan den verkligt stora njutningen – att bara få springa i lugn och ro bland träden.

WP_20141205_11_41_53_Pro.jpg

Ordningen knappast återställd bara för att jag kommit mej ut en dag, men åtminstone plockade det fram beslutsamheten att långpassen i skogen vill jag verkligen få till varje helg framöver. Hålls inte hel som människa annars.

WP_20141205_11_56_36_Pro.jpg

Ja, det är bara några trädstammar. Det går inte att fånga på bild det ljus, som solen skickar in mellan träden. En magisk skirhet, som bara finns några veckor om året.

Nu blev det inte något superlångt pass, men det är inte det som är huvudsaken heller. Tiden utomhus är ovärderlig för ett skogstroll som jag och bara det att få känna att allt inte är sirap & orkeslöst i kroppen var nödvändigt! Så pass att jag fick lust att rasta skivstången när jag ändå var igång…

5_12_2014 12_21_20.jpg

Jag är ju inte riktigt klok annars heller – det ska vara jag till att få för sig att gå utfallssteg över gräsmattan i december. Exakt sådär tokigt (och roligt!) som jag vill träningen ska vara. Bullshita i alla normer och göra på sitt eget sätt. Sätta kroppen i arbete och få sig ett gott skratt under tiden.

5_12_2014 12_21_55.jpg

Har tänkt få med några kluriga ord av Yogi Bahjan varje dag i december och just idag får jag användning av ett av mina favoritcitat. Ett som motiverar mej att både yoga och träna, ur ett kvinnligt perspektiv:

”A woman is required to exercise each day
until she has drops of sweat on her forehead.”
Yogi Bhajan

Annonser

12 reaktioner på ”femte december.

 1. Haha du ärovanligt klokt crazy! Kram kram

 2. Vilka roliga ord av Yogi Bhajan! Jag tycker inte du är det minsta crazy egentligen, mer sund :-) Tänker mycket på rörelse och träning just nu och sånt du håller på med verkar hundra gånger mer klokt än alla som tränar för utseendet och pressar sina kroppar till det yttersta så man blir skadad, sliten, utbränd eller ortorektisk eller vad det nu kan vara. Heja!

 3. Fånga ljuset…så himla svårt. Fast du lyser själv så att det räcker och blir över. Verkligen inspirerande. Kram

 4. Åh magiska foton! Vad jag önskar att vi någon gång får tassa fram i skogen tillsammans. Hade varit sååå kul! :-)

  Kram M

 5. Hej!
  Tack för din blogg. Jag får sån inspiration av dig och känner igen mig i vad det egentligen är jag tycker om här i livet… Men just nu får jag inte till det.
  Jogging och yoga. Där kan jag börja och må bra. Behöver inte så mycket mer. Men just nu står jag still… Tack igen för ditt skrivande!

  • Så glad över din kommentar!
   Less is more, att våga ta små steg i början och låta det nya få landa i lugn och ro. Power och kram!

 6. Magiska bilder. Jag riktigt känner vilket härligt pass du hade där ute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s