sjätte december.

wp_20141206_16_28_18_pro.jpg

Idag är dagen då hela Finnlandet bakar pepparkakor och tittar på presidentbalen. Självständigheten. Det ena gör jag ibland, det andra ännu mera sällan. Är ju inte så mycket för traditioner, men någotsorts pepparkaksbak brukar jag vilja få till innan jul och idag är inte en sämre dag än någon annan. Fast jag började med att värma upp med springhunden i skogen. Skön favorit i repris. Långsam lunk med träningsvärksstela ben. Infallet att gå ungefär biljoner utfallssteg med skivstången igår, känns rejält idag för att uttrycka det milt.

Träningsvärk är inget jag är rädd för. Det hindrar mej inte heller från att röra på mej. Tvärtom. Jag är hellre igång och behåller cirkulationen i kroppen än sitter stilla. Lite mjuk återhämtningsjogg gör bara gott. Blev inga foton idag – hade fullt upp med att parera gyttjepölar. Embrace the mud var det ju.

Pepparkakorna gjorde jag á la Hur bra som helst. Inte hälften så snygga som hennes, men slinker väldans bra ner med kaffet (och däremellan). Den som känner mej vet att jag inte är av den pyssliga sorten, så jag formade bara längder, som jag satte in i kylen en stund innan jag skar upp i tunna slantar. Placerade sedan slantarna mellan bakplåtspapper och plattade till lite med kaveln. Skjuts in i ugnen och klart!

Dagens Yogi Bhajan?! Jodå, han har sagt något om det mesta. Min mono-diet idag får bestå av… pepparkakor.

”Simple food is very simple.
The simpler you eat, the healthier you become.
It is very difficult to eat simple food.
Therefore, in therapy, there is always a mono diet.
Have just one thing to eat.”   Yogi Bhajan

Annonser

3 reaktioner på ”sjätte december.

  1. Samma säger min lärare om mat!! Väldigt lika de där gurusarna. Måste testa det receptet, bakade av ett annat förra helgen och det blev träigt… Kram för träningsvärken som jag idag har PÅ höfterna…

  2. Skriver under på direkten. Vill också testa de där pepparkakorna. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s