nionde december.

IMG_1029.JPG

Färgboost. När det är grått, trist och färglöst längtar jag efter färg. Eller egentligen gör jag det alltid. Jag känner inte alls igen mej i det kalla, vita och designade skandinaviska – det är inte jag. Har också haft svårt att förlika mej med kundaliniyogans vita linje, verkligen fajtats med det. Ända tills jag insåg att jag faktiskt inte måste någonting.

Jag går inte alltid omkring som en levande regnbåge, men jag är inte heller rädd för att ha rosa jeans och grön tröja. På samma gång. Oftast syns jag mest på fest, fast jag är minst, för de flesta andra flyter ihop till en grå massa med murriga färger, medan jag -som vanligt- står där med röd klänning eller lila tights.

Hemma har jag det säkert rätt rörigt i andras ögon. Färganpassat? Nej. Vita väggar och gråa kuddar i svarta soffan? Nej. Jag mixar hejvilt, har ett ordnat kaos, men ingen färgmatchning. Jag kan faktiskt stanna till i vår hall när jag kommer hem ibland och njuta av färgsplaschet! Särskilt om jag varit hemma hos någon som har Det vad gäller inredning – visst kan jag tycka det typiskt vitgråsvarta är snyggt hos andra, men själv skulle jag inte må bra av det vita och sansade. Jag lever i färg.

Sen är jag fullt medveten, ur det kundaliniyogiska perspektivet, hur färger påverkar oss och varför just vitt är kundaliniyogans färg.

We wanted to develop a very fast, progressive, spiritual and technical method of all the colors, so we have adopted the one color of the seven colors, which is white. To you, white is just one color, but to me it is the total balance of seven colors.”
Yogi Bhajan

Annonser

8 reaktioner på ”nionde december.

 1. Jag önskar att jag hade MER färg hemma, men vi har absolut inte stilrett, kliniskt vitt heller! Får lite ”kramp” när andra har helt vitt och nästan inga möbler. Visst det känns ju luftigt, men lite klinik-varning på nåt sätt… :-o
  Tur att vi alla är olika…! :-)

  Kram M

 2. Haha jag blir störd av för mycket färg, ungefär som med höga ljud. Kan i te slappna av hemma om det är för mycket färger, vitt har en lugnande effekt på mig. Tänk att där är vi olika! Kanske det bor en riktig kundaliniyogi i mig :-)

 3. Älskar också färg och på träningskläder kan jag verkligen gå all in. Ju färggladare ju roligare liksom. På vardagskläderna är jag av någon underlig anledning mycket mer svart, grå och vit… Och hemmet är väl någonstans mittemellan, neutralt på väggar och möbler men med färg på kuddar och ”tillbehör”.

 4. Härligt att du är färgglad! Kram

 5. Färg är härligt! :-) Vardagsrummet är kanske det ”tristaste” rummet här hemma med vita väggar och lila & gråa detaljer i inredningen (jag vill ha mer färg där framöver – rosa, limegrönt och turkos), i köket röda väggar, i hallen mörklila väggar. Ja så det finns allt lite färg här med. :-)

 6. Jag gillar också färger och tror att jag köpte vita t-shirts för första gången för snart åtta år sedan då jag började på yogan…och det sved. Färg ska det vara fast jag kan tycka att det är vansinnigt snyggt med svart…bara det finns lite färgade detaljer till det hela. Kram

 7. Lustigt, jag har inte alls föreställt mig dig så färgglad i ditt hem ;) Träningsgläder där tror jag de flesta av oss blommar ut i färger men sällan hemma. I vårt nordiska svala klimat är vi oftast inte så färgstarka men jag blir glad när jag läser det du skriver. Själv har jag som ambition att hålla det lite ”lugnt” hemma, svart och vitt som bas. Men så är jag som jag är, plötsligt har jag köpt en lila matta och hängt upp en turkos stjärna och Buddha i köket, det bara blir så. Behöver också vissa färger mer än andra i vissa lägen. Har alltid funderat över det här med det vita i KY, eftersom vitt är sorgens färg i Asien i stora delar. Men jag kan inte så mycket om sikher (yogi Bahjan var väl sikh?) Skönt att du inte känner dig ”tvingad” till det vita i alla lägen om det inte känns rätt för dig. Det jag har lärt mig om färger är att de olika dagarna har olika färg i veckan, mina lärare brukar klä sig efter det så de har aldrig samma färg två dagar i rad. Spännande är det!

 8. Så glad jag blir av era tankar kring färg, taaaack ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s