tionde december.

dagens quote

Idag konstaterar jag bara att yoga inte går att förklara. Hur mycket och gärna man än vill. Yogan är som en inre, omvälvande revolution, som bara kan hända om man hänger sig den. Det finns så mycket quickfix-tänkande att det allra viktigaste i den yogiska kärnan håller på att vattnas ur. En kärna som bara kan gro om man ägnar den uppmärksamhet, tillit och andetag. Vi behöver klä av oss de yttersta lagren och borsta av oss resdammet vi samlat på oss hittills. Vi behöver låta det ta tid. Dag efter dag. Sadhana efter sadhana. År efter år.

En tyst inre revolution. En mäktig inre förändring, som småningom avspeglar sig i oss. I det vi tänker, säger och gör.

Bilden från Pinterest.

Annonser

8 reaktioner på ”tionde december.

 1. Hej! Vilken yogautbildning har du gått? Har du några rekommendationer på vilka utbildningar som anses bra? Jag känner att jag mår så bra av kundaliniyoga och skulle därför villa fortsätta att utveckla mig genom att gå en utbildning inom kundaliniyoga/mediyoga. Inte främst för att undervisa utan för att själv lära mig och fortsätta att utvecklas. : )

  • Jag gick Kundaliniyoga institutets utbildning i Umeå (men de har utbildningar i bla. Sthlm och Oslo också).
   http://www.kundaliniyogainstitutet.se
   Kan varmt, varmt rekommendera!

   Sen finns ju Jona Dahlqvists (yogajona.se) och Emma Öbergs (mangalam.se), bara för att nämna två som jag själv lätt skulle välja :)

   Enda rådet jag vill ge, från hjärtat, är att välja en långsammare studietakt än bara någon månad. Min utbildning sträckte sig över 2 år och det kändes nödvändigt för att både kropp & själ skulle hinna med. Finns ingen orsak att stressa fram en examen, så att säga, och särskilt inte om ens syfte är den personliga utvecklingen ♥

   Kram och berätta sedan om något blir av!

   • Tack! Kundaliniyogainstitutet var en av de utbildningarna som jag tittat på och som jag fastnade lite för…. Ska tänka lite på saken, inget som kommer att ske inom det närmsta halvåret kanske inte ens året även om suget är stort, håller för närvarande på med lite andra utbildningar. Och så är det de här med pengarna. Har redan gått ett flertal utbildningar som jag betalat ganska mycket för. Så värt det men dock så måste ju pengarna finnas också. ; )
    Jag håller dig uppdaterad om det blir nåt av det.
    Kram

 2. Lite ”brett” sagt så ingår mediyoga i princip i kundaliniyogalärarutbildningen, du examineras med samma färdigheter och kunskaper. Sen beror det ju så mycket på vad man vill och har för mål. Inget fel, alls, med mediyoga, men med tanke på den personliga utvecklingen och bredden överlag, så skulle jag välja en hellång KY-utbildning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s