elfte december.

IMG_2701.jpg

Life is a continuous vibration of up and down.
And in this up and down, try to be neutral;
be seated in your own spiritual integrity.
Yogi Bhajan

Måste bara bjuda på en bild av David Sye in action. En yogalärare, som gästat oss här uppe på vischan ett par gånger (alltför länge sedan sist nu). Han om någon har vänt upp och ner på hela mej, men på ett bra sätt. Hans klasser är inte av denna jord. Hans mission är inte av denna jord. David har rest mycket i krigsdrabbade områden och hjälpt soldater att genomleva trauma och misär med yogans hjälp. Jag bugar ödmjukt.

Tänker att jag vill dra en parallell till Musikhjälpen med detta. Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon. De senaste åren har Musikhjälpen-veckan fått ta stor plats i mitt liv. Jag har iPaden bredvid mej på jobb och hänger med lite på sidan om, hemma snurrar densamma mest hela tiden. För detta är ett koncept, som placerat sig mitt i hjärtat på mej. Jag tycker dessutom grymt mycket om att det ordnas just i december, just nu, i det mörka och kanske smått hektiska för en del. Det får en att stanna upp – tänka om – tänka till – och förhoppningsvis få lite bättre ordning på sin prioriteringslista. För mej är det så åtminstone. Och jag känner att det väcker en längtan i mej, att en gång för alla sluta angsta över det egna livet. För jag har det så bra att jag gott och väl kan dela med mej.

Jag tänker också att ju stabilare jag vågar vara i min egen andlighet. I min egen mitt. Ju lättare har jag för att dela med mej och ge mer. Sen handlar det inte om vem som ger mest, i pengar. För min del blir all tid jag sätter på att titta/lyssna på Musikhjälpen också ett sätt att odla min medkänsla. Du kan inte låta bli att beröras av musiken, gästerna, programledarna och alla som ringer på dörren och kommer in med sina spargrisar. Och jag älskar att grina, gråta och leva mej in – så fattig jag hade känt mej om jag inte kunnat det!

Annonser

En reaktion på ”elfte december.

  1. Känner igen mig i hur du har ditt musikhjälpsdeltagande. Jag älskar att få vara en del av fina sammanhang 🙏, det är andligt på tusen sätt. Varm kram 💙

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s