tolfte december.

medyl

Idag delar jag en meditation, som vände ut och in på mej (precis som det står i beskrivningen). Vi gjorde den på yogalärarutbildningen och redan när vår lärare berättade vad som komma skulle, hade jag lust att springa ut och gömma mej. Men jag satt kvar. Jag gjorde det.

Och jag är glad att jag gjorde det.

Ja, jag är glad över alla gånger jag suttit kvar i kundaliniyogans transformerande meditationer. De kan nämligen vara rätt jobbiga, för att uttrycka det milt. Fast det är värt det jobbiga – det är det! För varje gång man klarar av en jobbig bit i sin yoga, så uppdaterar man sig själv. För varje gång man stannar kvar i sin sadhana, trots allt motstånd, så stärks man. Klarar du av en superjobbig meditation, att hålla ut, så håller du ut bättre i livet också. Livet – yogan – livet – yogan – livet.

Dagens Yogi Bhajan hittar du bredvid meditationen. Får mej osökt att tänka på ”Det är vårt ljus, inte vårt mörker, som skrämmer oss mest.

Annonser

8 reaktioner på ”tolfte december.

 1. Det är precis som i livet självt, att man stärks genom att ta sig igenom. Det är så coolt med kundaliniyogan, förstod inte det i början viddn av det, lände bara känslan efteråt. Den meditationen låter riktigt jobbig fast spännande!

 2. Vänta nu, tolkar jag den rätt. Man ska sitta sådär med armarna i 11 minuter…?! Får man inte galet ont, efter alla statisk styrka för att hålla dem uppe…. :-o
  (Det kanske är det som är grejen, delvis?) Haha! Hur som helst, hade jag nog glömt att andas, i ren smärta. Haha!

  Kram M

  • Jodå, man får galet ont och man vill helst bara springa iväg! Men så sitter man kvar, andas ;) och vet att det stärker hela Dej!

 3. Tack! <3 Den ska jag göra när allt lugnat ner sig under jullovet. :-)
  Sat Nam!

 4. Åhhh! Älskar/hatar systern till denna som heter conquer inner anger and burn it out. Har gjort den i flera omgångar ochmitt perspektiv har ändrats totalt varje gång. Man fattar så mycket om hur relationer fungerar. Hur man hakar in sig på varandras förträngda känslor och skapar drama ihop. När jag gjort den så är folk i min omgivning mindre arga än innan. Och jag reagerar mkt mindre på andras ilska. Det är med dessa man skapar fred. Det är jag övertygad om. Kram ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s