artonde december.

WP_20141218_12_47_06_Pro.jpg

Började min julledighet idag. Plötsligt var den här. Välkommen. Kommer jobba sen lite i mellandagarna, men nu hägrar över en veckas tacksam time out.

Hade ställt alarmet rätt tidigt imorse, men när det gick igång klickade jag bara av det och svängde mej totalt nedklubbad på andra sidan och somnade om. Så olikt mej. Men antagligen var jag trött och behövde sova, för jag vaknade först senare av dotterns knaprande i köket. Det härliga då är att ändå ha tid för yoga. Inte behöva skynda någonstans. Sömn + yoga = sant.

Det andra fantastiska är möjligheten att vara ute mitt på dagen. Fånga både sol och snöglitter. Det kompenserade upp storhandlandet i stan senare, men nu finns det hemma så fast alla butiker stängde för en vecka framåt så skulle vi klara oss. Värdsligt nödvändigt.

Just nu väntar jag på att morotssemlorna ska grädda färdigt så vi kan kvällsfika. Och jag tänker på hur mycket jag fått gjort idag, fast jag inte gjort just någonting. Bara gjort en sak i taget och inte skyndat någonstans. Dessa lediga dagar kommer jag följa kroppens takt. I allt. Inte träna för tränandets skull. Inte ha bråttom för något i världen. Hellre promenera än gå om det är det kroppen önskar när jag går ut. Inte falla för borde- och måste-frestelserna. Time out som sagt.

Lediga dagars salighet.

WP_20141218_19_39_31_Pro.jpg

Annonser

3 reaktioner på ”artonde december.

  1. Ja men se. Nu är du ju rätt i tiden…. Hihi! ;-)
    Härligt med ledighet. Och sovmorgon! :-)

  2. Jamen precis så, saliga dagars ledighet här också och nu är det yoga,träning och frisk luft som ska prioriteras. Och tänk så vackert det är med snö, längtar mig trött på att den ska komma här också! Kram

    • Jag har ju inte längtat efter snö, hade nöjt mej med lite rimfrost och krisp :) Men nu när den lägger sig centimeter för centimeter, så börjar jag lite försiktigt längta efter att stå på skidor. Och det ÄR ju vackert när det vita bäddar in allt, fast snöskottningen skulle jag kunna lägga mej ner och gråta över (särskilt de veckor jag är ensam)!
      Kramen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s