tjugotredje december. och tjugofjärde.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/9bf/62839667/files/2014/12/img_1043.jpg

Sådär. Julfrid.
December har gått fort och jag har knappt hunnit med att skriva mina rader varje dag. Ska bli skönt att återgå till att skriva när andan faller på.

Inför imorron har jag varit oväntat pysslig. Kanske för att jag varit ledig i flera dagar (vilket jag inte brukar vara innan jul annars) eller kanske för att jag äntligen hittat min balans och mitt sätt att närma mej julen. Jag gör det jag vill, inte för att jag måste.

Jag tror ju på de egna vägarna. Att våga ta av vid vägskäl som känns rätt. Inte bara mata på i det upptrampade och beprövade. Traditioner var inte viktiga hemma hos oss när jag var barn. Lite förundrat kunde jag betrakta andra familjer, som gick all in vid högtider. Fascinerad, ibland avundsjuk, men oftast bara konstaterande. Mamma var inte mycket för fest och det har jag nog ärvt.

Fest javisst, men i den egna andan och som hjärtesak.

Precis som nu med julen. När jag släppt taget om min nedärvda ovilja och det som jag istället packade ner i en väldigt tung ryggsäck, måsten och en massa borden. Nånsorts revolt att skapa The Jul. Något som inte blev till annat än stress och suckar.

Så nu sitter jag här i soffan och ser framemot imorgon. Morgonyogan förmiddagslöpningen, risgrynsgrötslunchen, bastun och sen julbordet hos min kära syster och hennes familj. Lagom förväntan, lagom mycket fest och varma hjärtan.

Önskar såhär. I all enkelhet. Den mjukaste, ljusaste julen åt Dej! Famnen full av glitter, tomtebloss och stjärnegnister. Njutning och vila. Samvaro och kärlek. Och en och annan godsak.
Sat Nam Wahe Guru.

Travel light
live light
spread the light
be the light.

Yogi Bhajan

Annonser

5 reaktioner på ”tjugotredje december. och tjugofjärde.

  1. Önskar dig den ljusaste av jular och det låter som en underbar julafton. Jag har gillat din ”kalender”, tack för den! Frid 🙏✨✨🎄💚

  2. Önskar dig den finaste julen, du ljusspridare <3

  3. Ljus & frid & Wahe Guru <3
    Kram kram

  4. <3 Välkommen! Ingen stress, mysig klädsel och ullsockor på fötterna!

  5. Hoppas ni får en riktigt magsik jul! :-)
    Kram M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s