mjuka dagar.

IMG_6155_2.jpg

Det är mjukt. Världen har vinterpäls och tillvaron är långsam. Sover långa nätter och gör inte många knop däremellan. De två mest intensiva juldagarna är förbi, med familj och släkt. Fullt hus först hos syster, sedan hos svärföräldrarna. Yllesockor och lockat hår (det sistnämnda händer ungefär vart femte år). Lagom mycket julmat. Väldigt mycket mindre socker än någonsin tidigare. En lugn mage och ingen extrem matkoma. Så skönt.

Stillsamhetens yoga varje morgon. Senare än vanligt, men ändå. Pranayam, avskalade asanas och Sat Kriya. Sätter tonen för dagen och ger mej avslappning och styrka på samma gång. Enda som gnager just nu är det ensamma stretandet, grovjobbet som ska göras helt på egen hand. Länge sedan jag själv fått vara bara elev, länge sedan jag fått bli vägledd och sedd. Men i detta finns också ett växande som inte kommer om allt ständigt är serverat och klart. Jag vet att ur tragglandet och harvandet, kommer småningom något nytt att spira. Det är bara att hålla ut. Sat Nam, Sat Nam, Sat Nam. Andas in, andas ut.

Tomtejogg på julaftonsmorgon i minus femton grader och promenad med dottern igår. Lugnt sagt rimfrost i skägget. Men så härligt att komma sig ut innan alla sittningar inomhus. För hur viktig vilan än är, så behövs rörelsen och friskluften.

På tal om det så väntar bleka solstrålar därute nu. Jag tänker fånga dem.

Annonser

8 reaktioner på ”mjuka dagar.

  1. Å vad fin du är i lockar. Jag målar mig ungefär lika ofta som du lockar dig.
    Fånga solstrålar. Det gör du rätt i. Kram

  2. Åh du är som en älva! Med lite lätt blåa läppar 😊 Kram och god fortsättning!

  3. Kanske är ytligt men du är verkligen jättefin i lockarna! Skön jul du verkar ha haft, det är väl så det ska vara. Sån yoga blir det här varje morgon också, funderar på annat varje dag men landar i olika former av andas in, andas ut :-) God fortsättning!

  4. Fina du! Ja det är ett tragglande & harvande att ligga i med yogan själv på mattan. Men så värt det! Kram♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s