se ut genom framrutan.

image

Känner ni att det redan vänt? Det är som att den lilla minuten varje dag som solen är längre uppe gör skillnad. Eller så är det bara min lättnad över att julen är över. För ävenom det varit en skön jul, så kan jag knappt vänta tills jag får städa ut den och andas ut. Andas in ännu mera ljus. Nytt. Ny energi.

Annars upplever jag att min nystart är på hösten, inte när vi byter år. Jag är mitt uppe i periodens flow nu och har inget behov av förändringar, löften och omstarter. Allt flyter på och är som det ska. Jag mår bäst när det rullar på och blir mest bara stressad om jag måste se tillbaka i backspegeln, sammanfatta och sätta punkt för än det ena, än det andra. Därför blir det ingen årskrönika här – jag föredrar att se ut genom den stora framrutan, inte den pyttelilla backspegeln.

Under några år var jag noggrann (och stressad) med att göra ”liv- och måltavlor” kring nyår. Skriva ner mina önskningar, drömmar och planer inför det nya året. Det var liksom något man skulle göra. Slutade mest bara med att jag hafsade ner något halvdant och sen glömde bort det. Ävenom en del av det nedklottrade visade sig bli verklighet när jag tittade bakåt, så kändes det ändå inte som att det där var min hjärtesak. Lika lite som scrapbooking.

Nej. Jag väljer att skåla in nyåret i mineralvatten tillsammans med kära vänner. Sen kliver jag upp på nyårsdagen, rullar ut min yogamatta och fortsätter där jag slutade året innan. Do your practice and all will come – även det nya året.

Framgooglad bild.

Annonser

16 reaktioner på ”se ut genom framrutan.

 1. Vilken fin bild! Jag tycker om att sammanfatta mitt år vid den här tiden, för att ha det som ett minne. Vi är olika och det är bra! Jag brukade också göra målbilds tavlor. Nu känner jag inget behov av det, jag har allt jag behöver liksom. Andas här och nu! Kram

  • Jag tycker om att läsa hos andra och uppskattar alla som tar sig tid, det är berikande. Men man ska göra det från hjärtat och utan stress i halsgropen, vilket jag inte kan uppbåda :)
   Kram!

 2. Vet du, jag har tänkt exakt samma tankar flera gånger senaste veckan. Att mitt eget nyår är på hösten och att jag inte har något behov av att tänka eller skriva de där sakerna inför det nya året, som jag alltid gjorde (för att man gjorde så). Allt flyter på och allt är som det ska -de orden tar jag med mig till det nya året, det är så jag vill se mitt liv 💛 Kramar

 3. Sat Nam för det! Tror det räcker för jag kan inte annat än att instämma. :-D
  Jag är dock inte redo att städa ut julen än. Ljusstakar och allt får stå kvar januari ut för den höga mysfaktorns skull. ;-)
  Gott Nytt År fina! <3 Jag skålar i vatten jag med.
  Kram

 4. Mineralvatten check!

 5. Skriver under på att hösten är liksom nystart på varje år men igår när jag läste lite bakåt i min blogg fick jag lust att sammanfatta :) Så olika det kan vara. Julen stannar hos mig en vecka till! Kram

 6. Jag tar nog lite bokslut och börja på det nya :) både i Aug och till nyår. Fast det blir inget på bloggen i år eftersom jag varit så frånvarande detta år.

  Jag önskar dig ett fint 2015 och jag ser framemot att följa med även nästa år!

  Kram

 7. Nattugglar och läser dina kloka ord och instämmer med en kraftfull nick :)
  Inga löften, inga omstarter. Allt det är redan påbörjat så att säga. Hösten brukar föda renhet, klarhet i tanken. Eftertankens kranka blekhet fick en ny dimension. Kräks lite, men fortsätter. Riktar blicken genom den stora framrutan, tusen tack för den bilden, inser att nyttan med den liknelsen kommer att bli betydande.
  Min läromästare i nu:et, min son, visar tydligt att varje dag är ny och fantastisk.
  Och – en sak har jag klarat genom denna (j***kla sk*t-tid) tid, min lilla sadhana, den har jag envist gjort varje morgon och upplevt mig själv däri, som en barometer om morgonen. Inte lätt, men det enda som varit tryggt att söka i, blicken stadigt inåt, ofta ont ont, men i sanning, där och då.
  Tusen tack för allt – ALLT – du delat med dig av. Skulle önska att du förstår hur mycket kraft jag hämtat här hos dig. Varm kram, Sat Nam.

  • Tack för din värme, dina ord och allt du delar med dej av! Brukar tänka på dej och önska du får ha det lugnt och fint både omkring dej och inuti. Bara väldigt glad om jag på något sätt kan tillföra en tankepuff eller något litet pepp, som förgyller någon annans dag ♥
   Kram, Sat Nam och du, keep up!!

 8. Min ”uppstart” brukar också vara på hösten, jag borde väl ha blivit lärare för jag följer skolåret…det känns mera logiskt. Nyår och nyårslöften har aldrig varit min grej. Och just nu känns livet så bra så det är väl bara att hänga på 😊

  • Är inne på samma linje, ävenom jag är fullt och fast övertygad om att lärare inte är mitt kall (förutom inom det yogiska då ;))! Bara att hänga på, exakt! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s