hur jag ska lägga upp lifvet.

WP_20150102_08_40_58_Pro.jpg

Bara för att jag bestämde mej för att inte sammanfatta 2014 desto mera eller avge några löften inför 2015, så har massor av tankar fått fria tyglar att härja runt. Sånt gillar jag. Att saker händer när man släpper taget och kontrollen. Kanske beror denna inre kreativitet också på att jag loggade in för fyra dagars ledighet vid lunchtid på nyårsafton och kunde fälla ner axlarna igen. Och att verkligen, verkligen satt intention i min yoga de senaste dagarna.

Igårkväll stängde jag dörren om mej och under de två timmar jag ägnade mej åt djupandning, rörelse och vila, passade sinnet på att strukturera upp ett och annat. Det var tydligt när jag varghungrig slängde mej över ungefär hundra smörgåsar och té efteråt. Jag visste precis hur jag ska lägga upp lifvet framöver. Något som faktiskt inte varit sådär himla självklart i höst – jag har mest bara hattifnattat runt. Mått bra, ja. Haft det bra, ja. Men det har ändå varit lite väl ostrukturerat och andefattigt här och var.

Jag är ju den som går på känsla och smidighet. Jag tycker inte om att krångla till saker i onödan och omge mej med märkliga måsten. Det har blivit ett signum och en väg ut ur prestations- och kontrollträsket. Fast nu känner jag att jag inte längre behöver vara lika rädd för att fastna i det, jag har börjat haja mej själv. Liksom.

Så när jag gick och vann Yogadagboken på en Instagramtävling, kunde jag inte låta bli att tolka in ett tecken i det! Trots min lite avoga inställning till att föra dagbok, så vill jag göra ett försök nu. Jag tror det är något jag behöver i min yoga just nu. I den lite ensamma och tragglande, som jag nämnde för något inlägg sedan. Det är otroligt välgörande att bara göra och låta det vara så, för mej har det dessutom varit en förutsättning för att skaka av mej alla måsten i yogan, men nu har jag så smått fastnat i nånsorts loop och jag tror (dagboks)skrivandet kan vara ett sätt att bli varse sådant jag annars bara rusar förbi när jag tonat ut ur yogan, rullat ihop min matta och startar kaffemaskinen. Nu blir jag tvungen att fånga upp min sadhana nångång under dagens lopp. Förhoppningsvis ska det med tiden ge mej lite nya perspektiv.

När det kommer till min andra rörelse i livet, träningen, behöver jag skriva ett eget inlägg om. Sat Nam så länge.

Annonser

15 reaktioner på ”hur jag ska lägga upp lifvet.

 1. Det är jättebra med yogadagbok! Jag är ju egentligen inte heller mycket för det, men nu har det blivit ett sätt att stanna upp direkt efter meditationen. Klottra ner lite tankar och planer och sedan gå vidare. Sedan skriver jag lite till på kvällen. Ännu en stund att stanna till. Dock kommer jag inte att köpa en ny dagbok när denna tar slut. Jag kommer att göra min egen då det blir lite tradigt med samma frågor varje dag. Jag vill ju lägga upp det på mitt sätt rebellisk som jag är. ;-)
  Hoppas du kommer att få glädje av din dagbok du med! Och nu trevlig helg! :-)
  KRAM

  • Jag hoppas verkligen att jag kan keep up och fortsätta skriva! Gör mej gott att reflektera och som du skriver så fångar man upp sin yoga under hela dagen och inte ”bara” sätter punkt efter morgonsadhanan.
   Kram!

   • Jag tror att det blir en vana när man väl fått in även yogadagboken som en daglig rutin. Eller så kommer man på något helt nytt (som fungerar bättre) på vägen. Allt bär vägen någonstans. :-)
    Ha en härlig lördag fina!
    Kram

 2. Tänk hur sinnet fungerar :-) När jag såg din post på Instagram igår kunder jag riktigt känna dina yogatimmar och din savasana i hela kroppen, DET är lyx att kunna dra ut på det så! Hoppas du kommer gilla din dagbok, jag har älskat min, är ju på min andra! Kram på dig!

  • Du är nog en av orsakerna till att jag ens ville vara med i tävlingen ;) Nånstans i mej har jag inspirerats av er andra som yogadagbokat! Kram!

 3. Vart får man tag på den där boken!!?

 4. Törs knappt skriva det hör men jag köpte Daily Yoga Journal i höstas, blev så inspirerad av Lotta :) Men när jag fick den tappade jag lusten och tänkte vad ska jag med en yogadagbok efter 14 år… Nåväl, igår bestämde jag annorlunda och tog fram den och tänkte att det är dags för den nu. Och så skriver du det här :) Syster min!

  • Varför är jag inte förvånad, haha! ♥♥
   Jag kämpade ju med dagbok första året under utbildningen, men gav upp andra året. DÅ kändes det som ett himla måste! Nu är jag mest förväntansfull och hoppas på att det ska ge något bra i förlängningen.
   Kramkram!

  • Den använder jag också! Den är så fin, men lite rörig tycker jag. Men blir glad av den!

 5. Åhh så fin, jag köper gärna fina böcker Har även haft Yoga Journalen, är väldigt duktig i början men sen brukar det glömmas bort.. I år har jag köpt en jättefin almanacka Leva Livet med mål och reflektioner får väl se hur länge det funkar :)

  Kram

 6. Nina, hur sen den ut inuti? Nyfiken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s